Ataker“Eyüp ‘engelsiz’ yaşam merkezi olacak”

 

 

 

 

“Eyüp ‘engelsiz’ yaşam merkezi olacak”Cahit Ataker

CHP İstanbul İl Başkanlığı, AKP Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’un Engelliler Hakkındaki Sözlerini, 23 Eylül 2013 tarihinde (dün) Galatasaray Lisesi Önünde Düzenlediği Etkinlikle Kınadı

Eyüp’te “engelsiz” bir yaşam için planladığı projeleriyle dikkat çeken CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Ataker kınama ve Eyüp projeleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Ataker açıklamasında şunları söyledi;

“Türkiye olarak engelli vatandaşlarımıza daha fazla olanak sağlamamız gerekirken, bizi yönetenler çıkıp onları adam yerine koyduk diyor. Bunun üzerine söylenecek çok fazla söz yok aslında. Bu sözü söyleyen, böyle düşünen insanların kendi engellerini kabul etmeleri ve düzeltmeleri gerekiyor.

Eyüp engelli vatandaşlarımız için zorluklarla dolu bir ilçe. Eyüp’te engelli vatandaşlarımız için ulaşım çok ciddi bir sorun. Engellilere uygun kaldırım ve tretuvar bulunmuyor. Bir engelli derneğimiz bile yok. Engelli vatandaşlarımız tüm Türkiye’de olduğu gibi Eyüp’te de iş bulmakta zorluk çekiyor.

Eyüp’ün sorunları bizim açımızdan çok net ortada. Esas sorun, çözüm odaklı sosyal belediyecilik anlayışının şu an Eyüp’te olmaması. Biz sosyal belediyecilik anlayışıyla kapımızı herkese açık tutacağız. Engelli vatandaşlarımız için birçok proje düşündük. Bunlardan bazıları şöyle; Engelsiz parklar, Engelsiz yollar, Engelsiz ulaşım, Engelsiz yaşam merkezi, Engelli koordinasyon merkezi: Hem tedavi hem de rehabilitasyon, Görme engelliler için sesli kütüphane, Engelliler hukukuna dair özel çalışma birimi, Engellilerin istihdamı için belediye kadrolarında işe alımı…

Bildiğimiz kadarıyla Eyüp’te 4 binin üzerinde engelli vatandaşımız yaşıyor. Bizim onlara kapımız sonuna kadar açık. Engelleri kaldırmak için, engelsiz bir yaşam için ne isterlerse yapmaya hazırız. Bize 0212 934 00 10 numaralı telefondan ulaşabilir ve istek ile şikayetlerini dile getirebilirler.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir