Android Yüksek Pil Tüketimini Azaltma Yöntemleri

Example HTML page

Android Yüksek Pil Tüketimini Azaltma Yöntemleri

Android telefonların pil tüketimi iOS kadar uzun sürmemesi inancının aksine Android yüksek pil tüketimini azaltma yöntemleri ile pil tüketimi azaltılabilir. Bu kapsamda yapılabilecek çeşitli işlemler vardır. Pil ömrünü uzatmak için yapılan işlemler doğrultusunda pil tüketiminin azalması ve şarjın daha uzun süre dayanması mümkün hale gelir.

Ekran Parlaklığının Azaltılması

Telefonda en çok pil tüketen parçalardan birisi ekran parlaklığıdır ve bu nedenle ekran parlaklığı kısılmalıdır. Telefon ekranları en kaliteli full hd TV monitörlerden daha ileri teknolojiyi içeriyor olmalarının yanında öğle güneşi ile mücadele edecek kadar parlak ekranları bulunur. Bu kapsamda ekran kısıldığında dahi güneşli yolda bile görülmesi mümkündür.

Batarya Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Senkronizasyonun Kapatılması

Senkronizasyon Android yüksek pil tüketimini azaltma yöntemleri arasında yer alır. Senkronizasyon için örnek verilmesi gerekirse Samsung marka bir telefonun rehberini Facebook kişileri ile senkronize edilmesi gibi işlemleri gerçekleştirir. Bu kapsamda eşitleme anlamına gelir. Bu doğrultuda Wi-Fi ya da interneti kullanan eşitleme devamlı olarak telefonun uykuya geçmesini engeller ve pil tüketimini hızlandırır.

Gereksiz Uygulamaların Silinmesi

Telefondaki tüm uygulamaların arka planlarda çalışması dolayısıyla uygulamalar sürekli yeniden başlayarak pili tüketir. Bu kapsamda cihazın belleğinin azalma söz konusu olur. Kullanılmayan uygulamaların silinmesi ile gömülü uygulamaların RAM’i doldurması engellenir.

Arka planda uygulama yenilemeyi kapatmak için Ayarlar > Uygulamalar’a gidin ve her uygulamaya dokunun. Arka Planda Uygulama Yenileme ayarını bulun ve kapatın.

GPS ve İnternetin Kapatılması

Telefonun internet bağlantısının kesilmeden de pilden tasarruf edilmesi mümkündür. Ancak bu noktada özellikle GPS özelliğinin kapatılması oldukça avantajlıdır. Bu kapsamda konum hizmetlerinin kullanılması dışında GPS arka planda çok fazla pil tüketir. Bu doğrultuda GPS’in sadece konum için açılması oldukça faydalıdır. Aynı zamanda hücresel veri yerine Wi-Fi bağlantısı kullanılması pil tüketiminin azaltılmasını sağlar.

Bir uygulamanın konum servislerini devre dışı bırakmak için Ayarlar > Konum’a gidin ve uygulamaya dokunun. Konum erişimine izin ver ayarını kapatmak daha telefona verim sağlar.

Kalitesiz Şarj Aletleri Kullanımının Önüne Geçilmesi

Özellikle şarj aletleri dolayısıyla da telefonun pil tüketiminin artması söz konusu olabilir. Merdiven altı olarak tabir edilen kalitesiz ürünlerin kullanılması sonucunda telefonun yavaş ve verimsiz şarj olması ve batarya ömrünün normalden fazla etkilenmesi söz konusu olabilir.

Uygulamalarınızı güncelleyin.

Güncel olmayan uygulamalarda bazen pilinizi tüketebilecek hatalar bulunabilir. Uygulamalarınızı güncellemek için Google Play Store’a gidin ve Menü düğmesine (üç yatay çizgi) dokunun. Uygulamalarım ve oyunlarım’ı seçin ve ardından güncellenmesi gereken uygulamaların yanındaki Güncelle’ye dokunun.

Batarya Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Batarya Kontrolünün Sağlanması

Telefonun eskiye göre bataryasının eskimesi mümkündür. Bu kapsamda bataryanın performansında yaşanan düşüş sonrasında pil tüketiminin oldukça hızlı olması söz konusu olabilir. Özellikle iki yıldan sonra batarya performansında %20’lere varan bir düşüş yaşanması mümkündür. %80 oranında pil sağlığı bulunan bataryanın değiştirilmesi sonucunda pil sağlığının iyileştirilmesi söz konusu olur. Bu açıdan Android yüksek pil tüketimini azaltma yöntemleri arasında yer alır.

Android’in pil tüketimi Yazımızı Özetleyelim

  • Ekran parlaklığını kısın.
  • Arka planda uygulama yenilemeyi kapatın.
  • Kullanmadığınız uygulamaları kapatın.
  • Güç tasarrufu modunu kullanın
  • İhtiyacınız olmayan uygulamalar için konum hizmetlerini devre dışı bırakın.
  • Uygulamalarınızı güncelleyin.
  • Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Yukarıdakilerin hepsini denediyseniz ve piliniz hâlâ çabuk bitiyorsa telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekebilir. Bu, tüm verilerinizi silecektir, bu nedenle önce yedeklemeyi unutmayın. Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak için Ayarlar > Sistem > Gelişmiş > Sıfırlama seçenekleri’ne gidin ve Fabrika verilerine sıfırlama seçeneğine dokunun.

fuarteknoloji.com teknoloji servisi sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir