Android Virüsleri Nasıl Bulaşır Ve Nasıl Çalışırlar?

Example HTML page

Android Virüsleri Nasıl Bulaşır Ve Nasıl Çalışırlar?

Bilgisayar ve laptoplarda olduğu gibi akıllı telefonlarda virüs sorunu yaşanabilmektedir. Android telefonlarda da çok sık olmasa da virüs problemi olabilmektedir. Android virüsleri nasıl oluşur? öncelikle bunu bilmek gerekir. Çünkü nasıl bulaştığını bilirsek, virüsten uzak kalmak o zaman mümkün olacaktır. Kötü amaçla yapılmış olan android virüslerinin akıllı telefonunuza bulaşması için üç yol vardır. Bunlar;

Android Virüsleri Nasıl Bulaşır Ve Nasıl Çalışırlar?
  • Kötü Amaçlı Yazılım Uygulamaları: Telefona bir uygulama indirilirken önceden güvenilirliğine bakılması gerekir. Çünkü kötü amaçlı bir uygulama ile telefonunuza virüsü almanız mümkün olacaktır.
  • Kötü Amaçlı Reklamlar: Online olduğunuzda karşınıza sürekli çıkan reklamlardan bazıları kötü amaçlı olabilir. Şüphelendiğiniz reklamlara asla tıklamamanız gerekir. Eğer kötü amaçlı bir reklama tıklarsanız yine virüsü telefonunuza getirmiş olursunuz.
  • Kötü Amaçlı Virüs İçeren Linkler: Hackerlar virüs olan sitelerin linklerini sms veya mail ile mesaj olarak gönderebilirler. Bunlara da asla tıklamamak gerekir. En tehlikeli android virüsü olarak gösterilebilir.

Android Virüsleri Nasıl Temizlenebilir?

Çok sık görülmese de android virüsleri de bir gerçektir ve kullanıcıların karşısına çıkabilmektedir. Peki böyle bir durumla karşılaşınca ne yapmak gerekir? Android virüsleri temizlemek için yapılması gerekenler aşağıdaki gibi özetlenebilir;

Android Virüsleri Nasıl Bulaşır Ve Nasıl Çalışırlar?
  • İlk adım olarak Android telefonunuza Kaspersky Internet Security programını indirmek gerekir.
  • Uygulama açılıp, erişim izni onayı verilip “devam et” seçeneğine tıklanır.
  • Kaspersky’nin arama yapabilmesi, yönetebilmesi ve dosyalara erişebilmesi için izin ver seçeneğine iki kez tıklanır.
  • Telefon ve depolama alanına erişim için devam et seçeneğine tıklanır ve uygulamanın telefonda tehdit araması yapmasına izin verilmiş olur.
  • Konum seçilir ve ileri tuşuna tıklanır. Uygulama lisans sözleşmesi okunup kabul edilir.
  • Hesap oluştur bölümünden bir hesap açılabilir ya da direkt hesap açmadan da ilerlenebilir.
  • Karşınıza çıkacak üçlü seçenekten ücretsiz kullanım için ücretsiz sürümü kullan seçeneğine tıklanır ve uygulama aktif hale getirilmiş olur.
  • Tarama yap seçeneğine tıklandığında da sonuçlar ekrana gelir. Bir virüs bulunduğunda ise kaldır diyerek ilgili virüsü telefonunuzda uzaklaştırabilirsiniz.

Android telefonlarda virüsten kurtulmanın yolları arasında en garantili yol uygulamayı kullanmaktır. Bu sayede virüsü telefonunuzdan silebilirsiniz.

fuarteknoloji.com teknoloji servisi sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir