Android 12 hakkında bilmeniz gereken ipuçları

Example HTML page

Android 12 hakkında bilmeniz gereken ipuçları

Android 12 işletim sistemi Mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansında ilk genel beta sürümünü tanıtılmıştı. Android 12 ilk olarak kullanıcılarla Google  telefonları ile buluşacak. Android 12 hakkında bilmeniz gereken ipuçları.

Android 12 birçok yeni özellik ile teknoloji kullanıcıları ile buluşacak. Önemli yenilikler ile gelecek sürüm gizlilik ve güvenlik yükseltmeleri ile bir çok yeni özelliği içinde barındırıyor. Gizlilik Panosu, bir grafikte kullanılacak sensör seçenekleri (GPS, kamera veya mikrofon gibi) ile uygulamalara eriştiğini gösteriyor. Bununla birlikte etkinlik zaman çizelgesi de sunulan yenilikler arasında

ANDROID 12’NİN BAŞKA ÖZELLİKLERİ

Uygulama esnasında kamerayı ve/veya mikrofonu kullanırken ekranın üst kısmında göstergeler belirecek. Hızlı Ayarlar menüsünde tüm uygulamalar için bu sensörleri tamamen kapatma seçeneği ile kullanıcıya hızlı erişim sağlıyor.. Uygulamaların yaklaşık konumunu gösteren uygulama seçeneği bulunuyor. Tabi uygulamaların tam yerini görmek mümkün değil.  Bu seçeneklerin yanında, Android 12, Live Caption ve Now Playing şarkı tanıma uygulması da dahil olmak üzere cihazda daha fazla dil ve ses özelliği barındırıyor.

Android 12 güncellemesinin Pixel’de kullanımı başladı ve  devam ediyor olsa da uyumlu Samsung, OnePlus, Realme, Oppoi Vivo, tecno, ve Xiaomi cihazları üreten firmalar için ise daha fazla zaman gerekiyor. İşletim sisteminin bu firmaların tablet ve telefonlarında bu yıl sonuna kadar kullanımının mümkün olacağı varsayılıyor.Google, bu ayın başlarında Android Açık Kaynak Projesi’nde yer alanAndroid 12’yi yayınladı.

Android 12 hakkında bilmeniz gereken ipuçları

Android 12’nin teknoloji ürünlerinde kullanıma sunulmasıyla ilgili dikkate alınması gereken diğer husus ise şöyle.  Material You tasarım dili tarafından desteklenen dinamik renk deneyimi, yanlızca başlangıç olarak Pixel cihazlarda kullanılabilir. Renk şeması, sistem ve uygulamalar seçtiğiniz duvar kağıdıyla eşleşecek. Eşleşen bu görünüm akıllı ekranlar, giyilebilir cihazlar, Chrome OS ve web dahil olmak üzere diğer Google ürünlerine yansıtılacak.

fuarteknoloji.com teknoloji haberlerini sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir