Alibeyköy'de Avm İnşaatı Evlere Hasar Verdi İddiası

www.haberetkin.com

www.haberetkin.com

Alibeyköy’de, bir alışveriş merkezinin inşaat çalışmaları sırasında çevrede bulunan binalarda çatlak meydana geldiği iddia edildi. Evleri hasar gören vatandaşlar belediye yetkililerinin ilgilenmediğini iddia ederek belediyeyi bastı.

Alibeyköy Merkez Mahallesi’nde oturanlar alışveriş merkezinin yapımı sırasında evlerinde ciddi hasar meydana geldiğini iddia etti. Evlerinin yıkılması tehlikesiyle karşı karşıya kalan mahalle sakinleri duruma isyan etti. İnşaat sırasında yapılan çalışmalarda iş makinelerinin yaptığı basınçtan dolayı cadde üzerindeki rögar kapaklarının gevşediği görülürken, caddenin basınçtan dolayı bazı yerlerinin yükseldiği gözlendi.

Eyüp Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdiklerini söyleyen vatandaşlar, belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada “İnşaat alanı bahçe duvarı ruhsatı olup, bahçe duvarı çalışması yapılmaktadır” yazıldığını söyledi. Arazinin kamu yararına bırakılan bir pazar yeri olduğunu söyleyen mahalleli, alışveriş merkezi şirketinin kaçak yollardan inşaat yaptığını öne sürdü. Ellerindeki resmi belgeleri gösteren vatandaşlar, evlerinde ve dükkanlarında meydana gelen çatlaklardan dolayı Eyüp Belediyesi tarafından bazı işyerlerinin mühürlenerek boşaltıldığını ifade etti.

www.haberetkin.com

www.haberetkin.com

NE OLACAK HALİMİZ

Evi hasar gören 85 yaşındaki yaşlı bir kadın, “Yetkililere sesleniyorum. Ne olacak bizim halimiz böyle? Çok zordayız. Uyku uyuyamıyoruz” derken, yoldan karşıya geçmeye çalışan engelli bir vatandaş ise, “Yol olmadığı için zorlanıyoruz. Rögar kapakları açılmış durumda. Düşebiliriz, o kapakları kapatmak zorundalar” diye konuştu.

Evi çatlaklar içinde kalan Selma Özdemir de yetkililere sitem ederek, “Alacağım yorganımı, döşeğimi gidip Cevahir’in kapısına oturacağım. Evimi başıma yıktılar” diye bağırdı. Mahallede bulunan Alibeyköy Merkez Camii’nde de inşaat nedeniyle duvarlarda ve kolonlarda çatlakların meydana geldiği görüldü.

Eyüp Belediyesi yetkililerinin konuyla ilgilenmediğini iddia eden vatandaşlar, daha sonra belediye binasına gitti. Alkış ve sloganlar eşliğinde belediye binasına giren vatandaşlar belediye yetkilileriyle görüştü. Görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Remzi Kurtuluş, şöyle konuştu: “Bizim evlerimiz Gazze’ye döndü. Perşembe günü başkanın gelip orada inceleme yapacağını söylediler. Ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyoruz. Bugüne kadar belediye bizimle ilgilendi. Hepimiz orada tapuluyuz. Yerimiz var. 60 senedir orada oturuyorum. 1,5 seneden beri dükkanıma giremiyorum. İnşaatın durdurulacağı taahhüdünde bulundular. Doğru mu bilemiyoruz. Burası kamu yararına ayrılmış bir pazar yeri, belgelerimiz elinde. Başkan şimdi söylüyor, eski belediye başkanı parayı yemiş, gitmiş, ben ne yapayım diyor. Adamda parasını vermiş, burayı yapacak diyor. Sizi rahatsız etmeyeceğiz diyor.”

Musa Güngörmez de, orada zemin kayması olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilirkişi geldi inceledi. Alibeyköy dere yatağı olan bir yer, şimdi tamamen çatlamış durumda. İlla burada bir insan mı ölmeli. 2013 yılına giriyoruz ama herkes korku içinde, evine giremiyor. Biz devletimizden yardım istiyoruz. Bir iş yapılacaksa kimse zarar görmeden yapılsın”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir