Ali Haydar İşkar: Eyüpsultna Işıklar Mahallesinde neler oluyor?

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Temmuz ayı 2’nci bileşimi 1’inci Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığın da gerçekleşti.

Komisyonlardan gelen gündem maddelerinin görüşülerek oylandığı Temmuz ayı 2’nci bileşiminde gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi, grup sözcüsü Ali Haydar işkar üç başlıkta yaptığı konuşmasın da Eyüpsultan ilçesi Işıklar Mahallesin de neler oluyor? Çıkan kokular her tarafa yayılmış durumda bırakın Eyüpsultan’ı İstanbul çalkalanıyor. Sayın Başkan gelip meclisi ve Eyüpsultan kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir ifadesinde bulundu.

İşkar sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

Sayın başkan, değerli meclis üyeleri saygıdeğer misafirler, bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden sevgili Eyüpsultanlı komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Temmuz ayı 2’nci bileşiminde alacağomız kararların Eyüpsultan İlçemize hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sayın Başkan konuşmamı üç başlık altında toparlamaya çalışacağım;

‘’ÇALIŞANLARIMIZ ENFLASYON CANAVARINA İNSAFINA BIRAKILMAMALI’’

Bildiğiniz üzere özellikle son zamanlarda tüm yerel belediyelerde özellikle sendika ve İşveren arasında işçilerin ücretlerinin görüşülmesi sürüyor.

Ülke ekonomisinin artan döviz kuru ve tetiklediği zamlar, akaryakıt, motorlu taşıtlar ve gıda fiyatlarındaki artış enflasyon canavarına dönüşmüş durumda. Mevcut ücret hakkedişi ile geçinemeyen geçim sıkıntısı çeken enflasyon boyunduruğu altında ezilen Eyüpsultan Belediyesi çalışanlarımız, işçi kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi yönünde bir karar çıkartılmasını arzuluyor ve bekliyoruz.

‘’DEVLET BANKASINDAN ALDIĞI KREDİYİ ÖDEYEMEYEN DEMİRÖREN HANGİ PARA İLE HAYIR İŞLEMİŞTİR’’

Diğer bir konu Temmuz ayı içerisinde Eyüpsultan Belediyemiz Alibeyköy sınırları içerisinde Osmanlı park da bir kütüphane açıldı. Öncelikler emeği geçen herkese teşekkür ederim. Halkın kullanımına açılmış. Burada dikkatimizi çeken bir konu var özellikle ‘’Kütüphaneye verilen isim Erdoğan Demirören ismi’’. Ben burada bir meclis üyesi olarak da gurubumuz olarak da ve Millet ittifakı adına da, Eyüpsultan halkı adına da sorma gereği duyuyorum acaba bu firma veya kişinin Eyüpsultan Belediyesi ile nasıl bir iş ilişkisi içindedir. Yada hangi hayrı işledi konusunda bilgi talebimiz olmakta.

Yine aynı şekilde bildiğiniz üzere Eyüpsultan sınırları içerisinde bu firmanın kamuoyuna düşen bir durumu vardı. Kemer Country de alacak verecek davası da hak talep etmişleri ve devletimizin bir bankasından kredi talebinde bulunmuştu ve kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bu bankadan aldığı krediyi ödeyememişti. Bir anlamda devleti tabiri caizse dolandırmış durumdaydı.

Bu durumda bulunan ve aldığı krediyi ödeyemeyen şirketin ve sahsın nasıl bir ödüllendirme biçimidir bu bizim açımızdan şaşırtıcı bir durumdur.

IŞIKLAR MAHALLESİNDE NELER OLUYOR?

Diğer taraftan Işıklar Mahallesinde kokular yayılmakta bir haber çıktı: Işıklar Mahallesinde neler Oluyor? Bizler bir şey söylerken bilgi belge olmadan konuşmayız. O nedenle de bu haberin dikkate alınarak Eyüpsultan kamuoyunun ve meclisimizin bilgilendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu gün soru önergesi günü değil ama önümüzdeki mecliste Sayın başkanımızın meclise gelerek Eyüpsultan Kamuoyunu ve meclisimizi bilgilendirmesini talep ediyoruz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir