Ali Haydar İşkar: AKP’li Eyüpsultan Belediyesi rant uğruna taşınmazlarını parsel, parsel satıyor…

Example HTML page

Ali Haydar İşkar: AKP’li Eyüpsultan Belediyesi Rant uğruna taşınmazları parsel, parsel satıyor…

Eyüpsultan Belediyesi 8’inci seçim, 5’inci toplantı dönemi Kasım ayı 2’nci bileşimi meclis 2’nci başkanvekili Metin Çırpan başkanlığın da gerçekleşti.

Gündemin 99 nolu Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi esnasında söz alan CHP İBB ve Eyüpsultan Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Ali Haydar İşkar ”Her satış aynı hikaye değerlendirme diye gelir sonuçta satılır, hiç değilse şunu bari dürüstçe yapın satacağız deyin, gerçi bizi kandıramıyorsunuz da ancak kendinizi kandırırsınız biz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada Eyüpsultan Halkına doğruları anlatmaya ve Eyüpsultan halkının değerlerinin satılmasına hayır demeye devam edeceğiz dedi.

İşkar sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Başkan, sevgili meclis üyeler, değerli konuklar, sosyal medya hesaplarından bizleri takip eden kıymetli komşularımız ve basınımızın güzide temsilcileri öncelikle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Kasım ayı 2’nci bileşiminde bu gün önümüze gelen gündemde yer alan 99 nolu Hukuk komisyonu raporuyla ilgili söz almış bulunmaktayım.

Sayın Başkan: Bu rapor bize neyi hatırlatıyor diye sorarsanız, 3106 parseli hatırlatıyor.  Eyüpsultan Belediyesi önceki dönemde önümüze gelmişti, bu dönemde yine aynı satışlarla Eyüpsultan’da ki taşınmazlarını satışıyla ilgili karar almak üzere meclisimize gelmiştir.

”HER SATIŞ AYNI HİKAYE”

Bu gün Eyüpsultan İlçesi Kemerburgaz Mahallesi 449 parsel, 446 ada 20 parsel, ve Çiftalan Mahallesi 210 parsel 18’inci maddeye göre aynı yöntemle satış yetkisinin verilmesi. Özellikle bu Kemerburgaz Mahallesi 449 Parsel, 446 ada 20 parsel Çiftalan Mahallesi 210 parsel (a) Kat karşılığı, (b) Şatış, (c) Yap işlet devret, (d) Kat karşılığı inşaat sözleşmesi sonucunda belediye hissesine düşen kısmın üçüncü şahıslara kiralanması şeklinde değerlendirilmesi. Teklifi önümüze gelmiş. Bahsedilen alanlar belediyemizin kendi uhdesinde bulunan binalarını ve arsalarını kamuya takası sonucunda elde ettiğimiz arsalardır.

Bu gün bu arsaların değerleri Eyüpsultan ilçesi sınırlarında bulunan en önemli yerlerdir. Aynı zamanda da metrekarelerine baktığımızda üç bölgede 12. Bin 477 metrekare alan ve Eyüpsultan’ın en önemli yerlerinde Çiftalan Mahallesi 210 Parsel 3100 metrekare, Kemerburgaz Mahallesi’nde bulunan 449 Parsel 5477 metrekare, yine Kemerburgaz Mahallesi’nde bulunan 446 ada 20 Parsel 3900 metrekarelik alan.

Baktığımızda bu alanların Eyüpsultan belediyesinin uhdesine geçerken ciddi anlamda binaları trampa yöntemi ile satılarak karşılığında elde edilen yerler. O zaman da biz konuştuğumuzda ret verdiğimizde de bununla ilgili arkadaşlarımız aynen şunu söylüyordu, biz bunları satmayacağız belediyemize katıyoruz şeklinde beyanda bulunuyordular.

Ama bu gün gördüğümüz üzere bu arsalar, satılmak üzere değerlendirilecek tıpkı 3106 da olduğu gibi parsel, parsel bölündü bu gün oralarda binalar yükseliyor. Bu gün orada satışlar sonucu 1.770 milyona satılan arsa milyarlarca ediyor, değeri artı. Belediyemiz buradan ciddi anlamda zarar etti, hem de belediyemiz elindeki değerli bir arsasını kaybetmiş oldu.

Dolayısıyla bu dönem tarihi bir arsa satışı yapıldı. Bu da yetmiyormuş gibi yoğun metrekaresi olan arsalar için satış yetkisi isteniyor.

CHP Grubu olarak Eyüpsultan Belediyesi’nin rekor düzeyde kaynaklarının, arsalarının, taşınmazlarının satılmasına karşı çıkıyoruz. Bunun hem Eyüpsultan’a dönüşünün normal olmadığını ve kaynak olarak, proje olarak, yansıtılmadığını görüyoruz. Hem de bunlar da daha önce olduğu gibi yandaşa rant yaratmak amacıyla satılıyor. Öncesin de gördüğümüz üzere Milletvekilinin eşine, firmasına verildi dedi.

AKP’li Hukuk komisyonu Başkanı Ceren Çolak’ın yapmış olduğu konuşmasında ki sataşma üzerine tekrar söz alan İşkar sözlerine şu ifadelerle devam etti:

”AÇIN BÜTÇE KİTAPÇIĞINI BİR BAKIN O BİLE SİZİ YALANLADIĞINI GÖRECEKSİNİZ”

Sayın başkan Hukuk komisyonu başkanı biraz önce Eyüpsultan’a 90 metrekare alan yer kazandırıldığını söyledi. Bir zahmet bütçe kitapçığını açın, 1019’da ki taşınmaz sayımızı kendi kayıtlarınıza göre bakın. Kendiniz kendi hazırladığınız bütçe kitapçığında görürsünüz.

Bir diğer konu buraya Eyüpsutan eski belediyesinin yeri trampa olarak geldiğinde bizler şunu söylemiştik, sizler bu arsaları satacaksınız dediğimizde niyet okuyuculuğu yapmayın diyordunuz. Tarihi Rami Kışlası Kütüphanesinin trampası geldiğinde biz buraları satmıyoruz. Biz buraları değerlendireceğiz buralar bizim mülklerimiz, bizim taşınmazlarımız diyordunuz.  Ne oldu, her şey yalan oldu bu gün önümüze satış olarak geldi. Aynı Konuyu biz 2020 de 3106’nın satış yetkisi geldiğinde de aynı kelimeleri kullanmıştınız. Tutanakları açıp bakabiliriz.  Biz başkanımıza veriyoruz yetki kullanması açısından ama ne oldu? 3106’nın parselleri kimlere satıldı söylüyorum Kiler gayri Menkul yatırım kim? Sizin Milletvekiliniz. Pasifik Gayri yatırım ortaklığı Erdoğan soy isimli kim?  Sizin Milletvekilleriniz. AKP’nin Milletvekilleri. Bunlara tabi ki peşkeş çekildi bunu açık açık söylüyorum. Sizin vekilleriniz ve yandaşlarınıza verildi dedi.

Başkan yardımcısı Alirıza Yavuz’un biz açık ihale yaptık Kilerde, Pasifikte girer sözünün üzerine tekrar söz alan İşkar şu ifadelere yer verdi:

”NE TESADÜF HER SATIŞ’DA YANDAŞAMI DÜŞER”

Sayın başkan diyor ki biz açık ihale ettik Kilerde girer, Pasifik’de girer. Ama her işin sonun da sizin Partinize yakın şirketler ve kişiler giriyorsa burada bir sıkıntı var demektir.

Bir diğer konuda ben size nedenini söyleyeyim. Şimdi arsanın imarı olduğu zaman satılması farklıdır, İmarsız durumda farklıdır. Dolayısıyla bizim o dönemki önerilerimiz şu idi planını yaparsın İmarını çıkartırsın arsa değeri ile gider. Ta ki ilk arsanın satışında olduğu gibi şunu söyleyeyim arsa 5 ay sonra 4 katına çıktı. İlk önce arsa satıldı sonra imarı çıkartıldı değeri 5 katına çıktı. Sonra sizin değerlemenizle arsanın değeri tespit edildi dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir