AKP’li vekilden Kürtçe tepkisi: Bir halkı yok saymanın izahı olmaz

KADES uygulamasında Kürtçe’nin yer almamasına tepki gösteren AKP’li Orhan Atalay, “Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz” ifadelerini kullandı. Atalay, uygulamada Kürtçe’nin de olmasını istedi.

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, KADES uygulamasında Kürtçe’nin yer almamasına tepki gösterdi. Atalay, “Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz” dedi.

Eminyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’nın şiddete maruz bırakılan kadınların yardım istemesi için geliştirdiği ve 2018 yılında faaliyete geçen Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının 6 dilde hizmet başladığını açıklamıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı paylaşımda KADES uygulamasının Türkçe’nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vermeye başladığı duyurulmuştu.

AKP’li Orhan Atalay, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Türkçe’nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vereceği açıklanan uygulamada Kürtçe’nin de olmasını istedi.

Atalay, açıklamasında şunları söyledi:

“Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir