AKP döneminde yapılan hastane çatlaklarla dolu

Deprem bekleyen İstanbul’da tahliye edilen hastanelerden birisi de 2005’te Kadir Topbaş döneminde yapılan Kâğıthane Devlet Hastanesi oldu. 18 yıllık hastanedeki çatlakları görüntüledi.

Depremlerde birçok devlet hastanesi çöktü ya da ağır hasar aldı. Deprem bekleyen İstanbul için de Sağlık Bakanlığı harekete geçerek riskli hastaneleri tahliye etmeye başladı.

Taşınacağı açıklanan hastanelerden birisi de 2005’te Kadir Topbaş döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Anonim Şirketi tarafından inşa edilen Kâğıthane Devlet Hastanesi oldu. Hastane bugün saat 16.00 itibarıyla hizmete kapanacak. Burada verilen sağlık hizmeti Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacak

Biz de hastaneyi ziyaret ederek yerinde gözlemledik. Nöroloji, kardiyoloji, iç hastalıkları, göz, ruh sağlığı gibi pek çok poliklinik bulunan 4 katlı hastanede en kalabalık alanın acil bölümü olduğunu gördük. Hastanenin kapanacağı haberi hızlı yayılmış.

Hekimler randevu alıp hastanenin kapandığını düşünerek gelmeyen hastalarını bekliyordu. Otopark katındaki kalın kolonlarda oluşan geniş çatlaklar dikkatimizi çekti. Merdivenlerden çıkarken duvarlarda ve kapı kirişlerindeki çatlakları da görüntüledik.

İMAMOĞLU SORUŞTURMA BAŞLATTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Kâğıthane Devlet Hastanesi’ni İBB yaptırmış. Bu bina 2005 yılında yapıldığı halde riskli yapı çıktı. Soruşturmasına başladık” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir