AKP 7’nci olağan kongreye giderken MKYK üye sayısı 75’e çıkıyor

AKP’de kongre günü: Pandemi yokmuş gibi…

AKP’nin “Türkiye için güven ve istikrar” sloganı ile topladığı 7’nci Olağan Büyük Kongresi Ankara’da başladı. Kongrede tüzük değişikliği ile MKYK üye sayısı 75’e çıkarılacak. Kongrede AKP’nin il kongrelerinde olduğu gibi sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı.

AKP'de kongre günü: Pandemi yokmuş gibi...

AKP’nin 7. Olağan Kongresi, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda başladı. Kongrede, AKP’nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosunun oluşması bekleniyor.

Erdoğan, burada yapacağı konuşma için “2023’ün manifestosu olacak” demişti.

AKP’liler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Kapalı Spor Salonu’nun önünde toplandı. Salon çevresi, bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Kongrede Divan başkanlığına Ali İhsan Yavuz seçildi.

KORONAVİRÜS UNUTULDU

Kongreye salgın tedbirlerinin hiçe sayıldığı görüntüler damga vurdu.

akp-de-kongre-gunu-856263-1.

Kongrede bin 560 delege oy kullanacak. Kongreye özel bir şarkı ve 3 tanıtım filmi de yer alacak. Kongrede tüzük değişikliği de yapılacak. 50 asil 25 yedek üyeden oluşan MKYK üye sayısı 75 asil 25 yedek üye toplam 100 kişi olarak değiştirilecek.

AKP kongresi için CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, SP, DP, DSP, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Hür Dava Partisi olmak üzere 11 partiye davetiye gönderildi. HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ise davet edilmedi.

ÜNAL: 19 YILDIR YAPTIĞIMIZ HER ŞEY HAZIRLIKTI

akp-de-kongre-gunu-856264-1.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal kongreyle ilgili, “Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı” demişti.

İLK KONUŞMA SALON ÖNÜNDE

Erdoğan, kongre salonuna girmeden önce, dışarıda bekleyenlere kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Kar yağışının tüm mikropları temizlediği anlamlı buluşmada hepinizi selamlıyorum. Biraz sonra 7. olağan büyük kongremizi yapacağız. Ve hamdolsun şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde 13 milyon 500 bin üyeye ulaştığımızı gördüm. 1 milyonu aşkın genç, 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle bırakın Türkiye’yi dünyada böyle bir parti yok,” dedi. Erdoğan, “Tüzük ile MKYK üye sayısı 75 e çıkacak. Yeni bir kadro ile yola devam ediyoruz. Yedekler de 35 üye birlikte çalışacaklar. Asıl üyeler gibi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, partililerine “Zonguldak, camimiz Uzun Mehmet bitiyor değil mi? Ramazan’da oradayız, açılışını orada yapacağız inşallah. Malatya kayısılar ne alemde? Adıyaman ne alemdeyiz. Kahramanmaraş dik duruyor muyuz? Afyonkarahisar ne alemdeyiz? Sakarya saf çocuğu Anadolu’nun… Elbistan, Kahramanmaraş ne durumdayız? Karabük daha çok çalışacağız. Rize ne ediyorsunuz, iyi misiniz. Trabzon, Trabzon’un uşakları ne edeyi… Geldim dadaşlara. Erzurum ne alemdeyiz. Balıkesir sizleri de selamlıyorum. Tekirdağ sizleri de selamlıyorum. Diyarbakır’ımızı, Kars’ımızı selamlıyorum… Koronavirüs belasından kurtulduktan sonra Diyarbakır’a da gideceğiz. Gözü yaşlı anaları ziyaret edeceğiz.” diye seslendi.

ERDOĞAN’IN İLK SÖZÜ BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR OLDU

Erdoğan, kongrede divan başkanı Ali İhsan Yavuz’un ardından söz alarak konuşmasına tek tek illeri selamlayarak başladı.

Erdoğan illeri selamlamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şükranlarını sundu. Erdoğan, “MHP’ye ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, büyük ve güçlü Türkiye için bizimle birlikte yürüdükleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin 15 Temmuz’da meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakı’nı Meclis’te koruyup sürdürdük. Cumhur İttifakı’n mensup her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’yi önce 2023 hedefleri sonra 2053 vizyonuna Cumhur İttifakı ile inşallah kavuşturacağız,” dedi.

Ayrıntılar gelecek…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir