Adil Serdar Saçan dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir kanser tedavisi gören ve dün hayatını kaybeden Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Eyüpsultan Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir akciğer kanser tedavisi gören İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski müdürü Adil Serdar Saçan 60 yaşında hayatını kaybetti.

Saçan için bugün Eyüpsultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Saçan’ın eşi Şelale Saçan, oğlu, Kerim Saçan, kızı Şeyma Bayraktar, kardeşleri Serhat Saçan ve Serkan Saçan, Şişli Belediye Başkanı Muhammer Keskin, Gazeteci Yazarı Uğur Dündar‘da katıldı. Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İBB Eski Balediye Başkanı Bedrettin Dalan, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Oyuncu Leyla ve Müjdat Gezen, Arel Üniversitesi, Emekli Emniyet Müdürleri Derneği, Polis Koleji Mezunları Derneği, Kumpas Der, İstanbul Barosu, İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Hatice Gürbulak, Yedi Tepe Üniversitesi ve çok sayıda Siyasiler, Belediye Başkanları kurum, kuruluş ve devlet adamı çelenk gönderdiği görüldü.

TABUTA SARILIP AĞLADI

Saçan’ın yeğeni Miray Saçan Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Taziyeleri kabul eden Saçan’ın eşi ve çocuklarının göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Adil Serdar Saçan’ın naaşı, Eyüpsultan mezarlığına defnedildi.

Saçan’ın vasiyeti üzerine son sözleri ailesi tarafından paylaşılmıştı.

image small

“HAYDİ, BEN GİDER…”

Paylaşımda, “Biz ölümden hiç korkmadık bu dünyada, sadece Hak’tan korktuk. Sizler gibi kul hakkı yiyerek Hak’kın adını kirletmeye kalkışmadık. Emir geldi, ölüm vaki oldu bize, Hak’kın buyruğudur başımızın üstüne, anlaşılan hesaplaşma ahirete kaldı siz haramilerle, bekleyeceğim sizleri orada, geleceksiniz gerçek Hak divanına. Selam olsun namuslu ve şerefli olanlara. Onlarla da buluşacağız. Hasbihal edeceğiz haramiler hesap verirken. Seyretmesi çok hoş olacak. Haydi, ben gider. Allah’a emanet…” ifadelerine yer verilmişti.

image small

“ÇOK CESUR, ÇOK DÜRÜST NAMUSLU BİR EMNİYET ŞEFİYDİ”

Adil Serdar Saçan’ın çok başarılı dürüst ve namuslu bir emniyet müdürü olduğunu söyleyen SÖZCÜ Yazarı Uğur Dündar, “İstanbul’da organize suçlar şubesini kurdu. 4 yıl süreyle yönetti. Çok önemli, çok büyük operasyonlara imza attı. Dokunulamaz denilen suçluları gözaltına aldı. Yargının önüne çıkardı. Ama bunun karşılığı olarak maalesef FETÖ döneminde Ergenekon kumpası mağdurlarından biri olarak cezaevinde yattı. Daha sonra da mağduriyeti devam etti. Yılmadı, Atatürk‘ün gösterdiği istikamette bir yurt sever olarak hayatının son anlarına kadar bu vatan için çırpındı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Çok değerli bir insandı.” dedi.

image small

ADİL SERDAR SAÇAN KİMDİR?

Adil Serdar Saçan 1978 yılında Polis Koleji’ne girdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, kuruluşunda önemli görevler üstlendiği Organize Suçlar Şubesi Müdürü iken yönettiği Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlarla ismi çok konuşuldu.

image small

5 yıl sürdürdüğü görevde Ömer Lütfi Topal cinayeti, Malki cinayeti, Korkmaz Yiğit, Albayraklar Holding, İGDAŞ ve İSTAÇ gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerdeki yolsuzluklar ile akbil yolsuzluğu gibi soruşturmaları yürüttü.

Emniyet’teki Fethullahçı örgütlenmeye karşı tavrıyla da bilinen Saçan, AKP iktidarından sonra “kızağa” çekilerek FotoFilm Şube Müdürü yapıldı.

Daha sonra Niğde Polis Okulu’na gönderilen Saçan, 2011 yılında Örümcek Ağı operasyonunda iş adamı Erol Kohen’den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı gerekçesiyle meslekten kesin olarak ihraç edildi. Hakkında beş kez meslekten çıkarma kararı verildi ve bir daha polisliğe dönemedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir