ADD Eyüpsultan Şubesi’nin 11 Olağan Genel Kurulu yapıldı

Example HTML page

ADD- Atatürkçü Düşünce Derneği Eyüpsultan Şube’si 11 Olağan Kongresi Alibeyköy Merkez Mahallede bulunan dernek merkezinde 9 Mart 2023 Pazar günü yapıldı.

Kongrenin sunuculuğunu ADD Şişli Şube Başkanı Aysun Esina yaptı.

ADD Eyüpsultan Şubesi’nin 11 Olağan Kongresine: Genel Sekreter yardımcısı ve İstanbul İl sorumlusu Önder Polat, ADD Kağıthane Şube Başkanı Birsen Tombaş Konak, ADD Şişli Şube Başkanı Aysun Esina, ADD Zeytinburnu temsilcisi Yavuz Özkamer, CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcıları Hakan Turşak, Nazmiye Ağırkan, Hakan Akşit, 2019 Millet İttifakı’nın CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Emel Bilenoğlu’nun aralarında olduğu oldukça kalabalık dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ADD Eyüpsultan Şubesinin 11 Olağan Kongresine işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamayan CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş çiçek göndererek kongreyi selamladı. Yine İzgi Çiçek Evi de çiçek göndererek kongreye selamladı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Kongre Divan Başkanlığına ADD Genel Sekreteri ve İstanbul İl sorumlusu Önder Polatoğlu oy birliğiyle seçildi.

Faaliyet Raporu, Mali hesap bilançosu ve Denetim raporlarının okunundu onandı.

Kongre Divan Başkanı önder Polatoğlu yapmış olduğu kısa selamlama konuşmasında Genel Başkanımız Sayın Mustafa Hüsnü Bozkurt’un selamlarını getirdim sizlere çok kıymetli Kemalistler, sevgili Atatürkçüler. Beni bu onurlu göreve seçtiğiniz için çok teşekkür ederim. Eyüpsultan Şubemizin 11 olağan kongresi Kemalistlere, Atatürkçülere ve memleketimize hayırlı olsun dedi.

Polatoğlu sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

Çok kıymetli yol arkadaşlarım hepimizin bildiği gibi Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. 20 yıldır Kemalistlerin, Atatürkçülerin tüm ülkemizin üzerinde 20 yıldır esen toz bulutları dağıtarak Atatürkçülerin içinde yer aldığı bir iktidarı 14 Mayıs seçimlerinde iş başına getirerek hep birlikte ülkemizin üzerinde dolaşan toz bulutlarını dağıtarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeniden kuva-ı Milliye ruhunu egemen kılarak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu konuda hepinizin yılmadan mücadele edeceğine inanıyorum yolumuz açık olsun ifadesinde bulundu.

Kongrede ADD Eyüpsultan Şube Başkanı Yıldıray Eser’ de selamlama konuşması yaptı.

Yıldıray Eser yapmış olduğu konuşmasında:

Sayın divan Atatürk Cumhuriyetinin yılmaz savunucuları, şubemizin 11 Olağan Kongresine hoş geldiniz. Bu güzel günümüz de bizleri yalnız bırakmayarak onurlandıran Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul İl sorumlumuz Önder Polaoğlu çok teşekkür ederim.

Yine kongremizi onurlandıran ADD Şişli Şube Başkanımız Aysun Esina, ADD Kağıthane Şube Başkanı Birsen Tonbaş Konak, ADD Zeytinburnu Temsilcimiz Yavuz Özkamer’ e ve 2019 Millet İttifakının CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu’na ve basınımızın değerli temsilcilerine, tüm katılımcılarına çok teşekkür ederim dedi.

Eser Konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Öncelikle zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileklerimle oruç tutan arkadaşlarımızın oruçlarının kabul olmasını dilerim dedi.

Faaliyetlerini ve kutlamaları meydanlarda yaptıklarını belirten Yıldıray Eser; Cumhuriyetimizin İkinci Yüz Yılına girmiş bulunuyoruz. Ülkemizin zor süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Yakın bir zamanda çok önemli bir seçim olacak. Tabiki biz de tarafız, Atatürk’ten yana tarafsız bir çağdaşlıktan yana tarafız. Biz Cumhuriyetten yana tarafız. Laiklikten yana tarafız. Demokrasiden yana tarafız. Biz Tam Bağımsız Türkiye’den yana tarafız.

Ülkeyi 20 Yıldan fazladır yöneten zihniyet Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarına zarar verdi, vermeye devam ediyor.

Bu zihniyet Cumhuriyetten öncede vardı, sonrada olmaya devam etti.

Düşünün Kurtuluş Savaşı sürecinde ülkenin her tarafı işgal edilmiş, topraklarımızı yedi düvel paylaşmaya çalışıyor ve bir önder çıkmış hayatını ortaya koyuyor. Vatan sever arkadaşlarıyla bir araya geliyor. Bir kurtuluş savaşı mücadelesi başlatıyor. Sadece kendi varlığını koruma düşüncesinde olan saray rejmi yani Vahtettin ve damadı Ferit İngilizlere sığınmış ve şeyhülislam Atatürk ve arkadaşlarına ölüm fermanı düzenliyor!

Siz niye Kava-ı Milliye Haretketi başlatıyorsunuz.

Yani kafaya bakarmısınız Ülkesini savunmaya çalışanlara vatan haini diyorlar!

Büyük Önder Atatürk ve bu millet hem emperyalistlere, hem de bu zihniyetle savaşarak bu Cumhuriyeti kurdu.

Cumhuriyetten sonrada bu gericilik bir yerlerden hortlamaya devam etti.

Parçalanmış bir imparatorluktan bağımsız bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları büyük önderimizin ebediyete uğurladığımız 1938 yılına kadar büyük atılımlar yaptı.

Ülkenin demokrasiyle yönetilmesine inandığı için çok partili sisteme geçilmesini istiyordu.

1925’de Teraki Perver Cumhuriyet Fıkrası adlı parti kuruldu.

Ama ne yazıkki dini kullanarak siyaset yaptıkları için kapatıldı.

1930 yılında Serbest Fıkra diye bir parti kuruldu. Oda dini kullanarak siyaset yaptığı için kapatıldı.

1946 yılında çok partili hayata geçilmiş ve 1950’de iktidara gelmiş, 27 Mayıs 1960 yılına kadar iktidarda kalmış ve ne yazık ki Cumhuriyet Devrimlerinin Gelişmesinin Önünü tıkamış aynı tıkama günümüze kadar sürmüş sürmeye de devam ediyor.

Şu anki ülkeyi yöneten zihniyet 3y’yi bitireceğim diye iktidara geldi, yani yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluğu.

Üçünde de tavan yaptı.

Yanına yeni y’ler ekledi. Yozlaşma, yandaşlık ve yüzsüzlük gibi.

Eğitimin içi boşaltılar. Bilime Düşman oldular. Sınırlarımızı kevgire döndürerek yabancıları ülkemize doldurdular.

Ülkeyi 500 Milyar dolar borca soktular.

Her ay 1.5 Milyar dolar faiz ödetiyorlar. Fireni patlamış kamyon gibi ülkeyi uçurumun kenarına sürüklediler.

Atatürk’e ve Cumhuriyet kazanımlarına düşman oldular.

İşte ADD bu gericilere karşı olduğu için kurucumuz Muammer Aksoy ve aydınlarımızı katlettiler.

Bu ülkenin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bayrağı Ay Yıldız, Başkenti Ankara, Demokratik Laik Hukuk Devleti olduğunu sonuna kadar savunacağız.

Bu seçimden sonra ülkemiz yeniden parlementer sisteme geri dönmelidir.

Değerli dostlar;

Yapmamız gereken Atatürk ilke ve Devrimlerini gelecek nesil aktarmaktır.

Yani akıl ve bilim, liyakat ile yönetmek…

Bazen soruyorlarya bize Atatürkçülük ne demek?

Atatürk’ün ismini silin Akıl yazın, bize akıl lazım mı?

Cevabımız evet değil mi?  

İşte o sildiğimiz şey bize lazım!

ADD bilimi savunuyor. Bizim hiçbirşeye ihtiyacımız yok, ülkemizin her tarafı denizlerle çevrili, toprakları verimli, Hayvancılığı güçlü ve yeraltı kaynakları bol.

Beceriksiz yönetimler tarafından Atatürk’ün Çağdaş Medeniyetler üstüne çıkma düşüncesini gerçekleştiremiyoruz.

Bizim temelimiz sağlam olduğu için elbet birgün bu ülke o değerleri kazanıp çağdaşlaşmayı yakalayacak.

ADD olarak birinci görevimiz atamızın fikir ve düşüncelerini bilimin ve ilmin ışığında gelecek nesile aktarmak.

ADD’nin hedefi yeniden Atatürk Cumhuriyeti Felsefesini hayata geçirmek…

ADD Eyüpsultan Şube’si 11 Olağan Kongremizin hayırlı olmasını diler, göreve seçilecek arkadaşlarımıza başatılar dilerim.

Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın ifadesinde bulundu.

ADD Eyüpsultan Şubesi 11 olağan Kongresine ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt mesaj göndererek selamladı.

Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi;

Saygı değer yol arkadaşlarım: Tarihin en büyük devrimcisi kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ödünsüz yürüyen ‘’Aydınlanma Devrimleri’nin gerçek sahibi, ülkemizin en büyük ‘’Demokratik Kitle Örgütünün’’ üyeleriyiz.

‘’BU YOLDA ŞEHİTLER VERDİK BEDELLER ÖDEDİK’’

Emperyal güçle ve işbirlikçileri faşist çeteler Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy,u kuruluşumuzdan sadece 7 ay sonra katlettiler. Ardından Doç. Dr Bahriye Üçok’u, Uğur Mumcu’yu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı, kurban verdik. İstanbul Bağcılar Şubemizin Emektarı İşçi emeklisi Şükrü Demiryürek’i tıpkı Kubilay gibi şehit ettiler.

Atattükçü Düşünce Derneği’mizin yürekli, yurtsever üyeleri ‘’Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni’’ yaşatmak için bu günde her bedeli ödemeye hazırdır.

Derneğimizin kökleri Milli Mücadele’ye ve Milli Kongrelere dayanmaktadır. Tek liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hepimiz Cumhuriyetin kuruluş felsefesini yaymakla görevli olduğumuzun bilincindeyiz. Pusulamız Kemalizim’dir. Tarihin haklı yanında duran biziz, Biz Kazanacağız.

Atatürkçü düşünce derneğimizi daha etkin,daha katılımcı, daha eylemci, daha genç ve demokratik kurum haline getirecek kadroları hep birlikte yetiştireceğiz. Bilmeliyizki; kendi kadrolarını yaratamayan kurumlar uzun soluklu mücadele yürütemezler.

Şubenizin Olağan Genel Kurulunun bu duygu düşüncelerle selamlıyorum.

Görevi devredecek arkadaşlara teşekkür ediyor, yeni seçilecek şube yönetiminin gücümüze güç katacağı inancıyla başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

”YİNİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir