ADD Eyüpsultan Şube Başkanlığı İstiklal Marşımızın 100.yıllını Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ kabrinde kutladı

Example HTML page

ADD Eyüpsultan Şube Başkanlığı İstiklal Marşımızın 100.yıllını Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ kabrinde kutladı

ADD Eyüpsultan Şube Başkanlığı İstiklal Marşının 100. yıllını Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ Edirnekepı Şehitliğin de bulunan kabrini ziyaret ederek kutladı.

ADD Marmara bölge temsilcisi İlhan Gülek, ADD Genel Merkezince hazırlanan 100’üncü yıl açıklamasını okudu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehitler için dua edildi.

İskiklal Marşımızın 100’üncü yıl kutlamasına aralarında,ADD Eyüpsultan Şube Başkanı Yıldıray Eser, ADD Genel Başkan yardımcısı Nasuh Mahruki ve ADD Marmara bölge temsilcisi İlhan Gülek de katıldığı çok sayıda ADD üyesi ve vatandaşlar da katıldı.

ADD Marmara bölge temsilcisi İlhan Gülek yapmış olduğu açıklamasın da şu ifadelere yer verdi;

İSTİKLAL MARŞI BOŞUNA YAZILMADI, BOŞUNA SÖYLENMEDİ…

Bugün, Türk milletinin tarih boyunca var oluşunun ve olacağının; yılmaz iradesinin, mücadeleciliğinin, esarete katlanamayacağının ve şanlı bayrağımızın her zaman göklerde özgürce dalgalanacağının; yedi düvel duysun diye yüksek sesle haykırıldığı İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıl dönümü.

Emperyalizm başlıca amacı olan ulusları özünden uzaklaştırmak, zayıf düşürmek, parçalamak, yutmak ve yok etmek idealinden hiç vazgeçmedi. Tarih, esir edilen, yok olan ulusların hüzünlü hikayeleriyle doludur. Emperyalizm bugün de aynı amaçla çalışmakta, saldırmakta ve aynı hayalleri kurmaktadır.

Ulusumuz, 20. yüzyıl başında düştüğü korkunç durumdan, yıkımdan ve kıyımdan, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğindeki Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla, sayısız şehit vererek yeniden özgürlüğüne kavuşmuş, vatanını leş kargalarına yedirmemiştir.

İşte bu tarihsel, korkusuz, inançlı mücadelenin hikayesi, “Vatan Şairi”, yurtsever Mehmet Akif ERSOY tarafından ölümsüz bir şekilde yazılmıştır.

TBMM, tam 100 yıl önce, Kurtuluş Savaşı’mız daha bitmeden, bu emsalsiz şiiri İstiklal Marşı olarak seçmiştir. Halkımızın duygularına, inancına, azmine tercüman olan İstiklal Marşı’mız, Osman Zeki ÜNGÖR’ün bestesiyle dilimize nakış nakış işlenmiştir.

İstiklal Marşı’mızın daha ilk sözünde “Korkma!” diye öğütlediği gibi, biz hiç kimseden korkmadık, korkmayacağız.

Yüz yıl sonra bir daha and içiyoruz ki;

  • Emperyaliste, yıkıcıya, bölücüye, gericiye, şeriatçıya, ırkçıya pabuç bırakmayacağız.
  • Atalarımızdan öğrendiğimiz gibi, bizlere zincir vurmaya çalışanlara bu dünyayı dar edeceğiz. Kükreyip, bentleri yıkıp, taşacağız.
  • Yurdumuzu alçaklara uğratmayacak, şehitlerimizin kefensiz bedenlerini çiğnetmeyecek, cennet vatanımızı kimselere vermeyeceğiz.
  • Ve, bu kendini bilmezleri geldikleri gibi göndereceğiz.

Biz, o günlerin Hasan Tahsinleri, Şerife Bacıları, Şahin Beyleri, Kara Fatmaları, Sütçü İmamlarıyız.

Biz kadını-erkeği, genci-yaşlısı, köylüsü-şehirlisiyle, cahili-aydınıyla; el ele, omuz omuza vermiş; inançlı, dirençli, kuvvetli Türk milletiyiz.

Binlerce yıl geçse de yine var olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, Mehmet Akif ERSOY ve Osman Zeki ÜNGÖR olmak üzere, vatanı-milleti uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

”İstiklal Marşı’mızın 100. Yılı Ulusumuza Kutlu Olsun” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir