Adalet Nöbeti’ne soruşturma

Example HTML page

Adalet Nöbeti’ne soruşturma

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de düzenlediği ‘Zeytin Dalı Harekatı’na tepki gösterdikleri için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyelerine destek veren Adalet Nöbeti’nden 15 isme ‘terör’ soruşturması açıldı.

BirGün gazetesinden UĞUR ŞAHİN’in haberi;

Tüm haksız tutuklamalara karşı sürdürülen ve İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde her hafta Perşembe günü tutulan Adalet Nöbeti katılımcılarına ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında arasında Alp Selek, HDP Milletvekili Oya Ersoy, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Babür Atila, Kemal Aytaç ve Musa Kart’ın da olduğu 15 ismin ifadesinin alınması için Emniyet’e yazı yazıldı. Av. Aytaç savcıya ifade verirken, savcı diğer 14 ismin ifadesini almadı. Bunun üzerine 14 kişi, dilekçe ile ifadesini savcılığa teslim etti ve Emniyet’te de savcılıkta yazılı ifade verdiklerini, polise ifade vermeyeceklerini kaydetti.

‘Bildiriden propaganda çıkarmak çılgınlıktır’
Açılan soruşturmaya ilişkin BirGün’e konuşan Av. Kemal Aytaç, şunları söyledi: “Bu sadece TTB’nin bildirisi değil, evrensel bir bildiridir. Bundan terör propagandası çıkarmak çılgınlık olur. Adalet Nöbeti OHAL sürecindeki haksızlıklarakarşı çıkan bir eylemliliktir. Dolayısıyla bu muhalif olan herkesi susturmaya çalışmanın ve gözdağı vermenin bir yolu. Yoksa bildiride suç unsuru bulmak mümkün değil. Savcı, ‘Propaganda amacıyla mı okudun bu bildiri’ diye sordu bana. Ben de tebessüm ettim. ‘Bu bildiri haksız gözaltı işlemini protesto etmek içindi. Dayanışma amacıyla bildiriyi okuduk’ dedim.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir