ABD’de başkanlık yarışında ilk sonuçlar gelmeye başladı

Example HTML page

Donald Trump ve Joe Biden’ın yarıştığı ABD Başkanlık seçiminde ilk sonuçlar gelmeye başladı.

ABD’de Başkan Donald Trump ile başkan adayı Joe Biden’ın yarıştığı başkalık seçimlerine dair ilk sonuçlar gelmeye başladı.

Seçim anketlerinde rakibir Demokrat Partili Joe Biden’in gerisinde olan Cumhuriyetçi Partili Başkan Donald Trump ikinci kez başkan seçilmek istiyor.

Texas’ta son durum nedir?

ABD’nin Cumhuriyetçi kalesi Texas’ta sandıkların yüzde 64’ü açıldı. Şimdiye kadar sayılan oylara göre Joe Biden oyların yüzde 51’ini aldı. Donald Trump ise yüzde 47.7’de kaldı. 

Kansas ve North Carolina eyaletlerinde de Joe Biden küçük farklarla önde gözüküyor. 

Ayrıca, Alabama, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, New Hampshire, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island ve Tennessee eyaletlerinde oy verme işlemi sonlandırıldı.

Biden Ohio’da seçimi önde götürüyor

ABD’de başkanların galip geldiği eyaletlerden Ohio’da sandıkların yarısı açıldı. İlk sonuçlara göre Biden oyların yüzde 56’sını aldı. Ülkede son 30 yılda yapılan seçim sonuçlarına göre Ohio eyaletini kazanan aday, ABD başkanlığı koltuğuna oturuyor. 

Saat 04:00’da oy sayımı devam ediyor

ABD’nin başkan belirleyen eyaletlerinden Florida’da sandıkların yüzde 80’i açıldı. Haritanın rengi her güncellemede bir mavi bir kırmızı oluyor. 

Saat 03:30’da seçimde son durum

Hem Fox hem AP tahminlerine göre ABD Başkanı Donald Trump Batı Virginia’da da seçimi kazanıyor. İlk sonuçlara göre Trump’ın önde olduğu eyalet sayısı üçe yükseldi. 

Kuzey Carolina, Ohio ve Batı Virgina’da sandıklar kapandı. 

Kentucky’de Biden, Indiana’da Trump önde

Kentucky ve Indiana eyaletlerinden ilk sonuçlar gelmeye başladı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan ilk sonuçlara göre ABD Başkanı Donald Trump, Indiana eyaletindeki oyların yüzde 67,2’sini elde etti.

Halen oy sayımının devam ettiği eyalette toplam oyların yüzde 2’si sayılırken, yüzde 67,2 oy oranına ulaşan Trump, yüzde 30,9 oy oranında kalan Biden’a üstünlük sağlayarak seçimleri önde götürüyor.

Sandıkların yüzde 8’inin sayıldığı Kentucky’de ise yüzde 54,6 oy oranına ulaşan Biden, seçimleri, oyların yüzde 43,8’ini alan Trump’ın önünde götürüyor.

Oyların az bir kısmının sayıldığı Indiana’da 11, Kentucky’de ise 8 delege için yarış yapılıyor.

Biden: Konuşulacak bir şey olursa konuşurum

Demokratların adayı Joe Biden seçim sonuçlarına ilişkin net bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Biden, halen çok şeyin yaşandığını belirterek, “Bu akşam konuşulacak bir şey olursa, konuşurum. Eğer olmazsa, oylar sayılana kadar beklerim” dedi.

Trump: Tüm ülkede çok iyi görünüyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, seçim esnasında kameraların karşısına geçti.

Trump, “Kazanmak kolay. Benim içim kaybetmek ise hiç kolay değil” dedi. Trump ayrıca seçim sonuçlarının kesinleşmemesi halinde ulusa seslenebileceğini aktardı.

Öte yandan Trump sandıkların kapanmasının ardından resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm ülkede çok iyi görünüyoruz. Teşekkürler.” mesajını paylaştı.

Trump Washington’da, Biden Delaware’de izleyecek

Cumhuriyetçi Aday Donald Trump gününün çoğunu Washington’da geçiriyor, Demokrat Aday Biden ise Pennsylvania mitinginin ardından seçim sonuçlarını izlemek üzere Delaware eyaletine geçecek.

Trump, Beyaz Saray’da seçim sonuçlarını takip edecek. Kazanması durumunda Trump’ın hitabını ve kutlamasını Beyaz Saray’da yapması bekleniyor.

Öte yandan, Demokrat aday Joe Biden bugün son kez seçimler için en kritik eyaletlerden Pennsylvania’da miting düzenledi. Ardından seçim sonuçlarını takip edeceği Delaware eyaletine geçecek olan Biden, seçimlerden zaferle çıkması durumunda konuşmasını da burada yapacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir