CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik dava sonrası konuştu: Tamamen siyasileşmiş bir dava

Example HTML page

31 Mart seçimlerinden önce servis edilen ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin açılan ve İstanbul Adliyesi 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Gül Çiftci ile birlikte takip etti. Çelik, duruşma sonrasında yaptığı açıklamadaBu süreçlerin takipçisiyiz. Bu süreçlerle mücadele etmeye hep birlikte devam edeceğiz. Ancak şunun bilinmesini isteriz ki vatan ve milletin de bu işlere fırsat vermediğini, hem 2019’da gördük, hem de 2024’te gördük. Günü geldiğinde vatandaş yeniden bir demokrasi tokadıyla bu meselelerin hepsine cevap verecektir” dedi.

31 Mart seçimlerinden önce servis edilen ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin açılan ve İstanbul Adliyesi 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 29 Kasım tarihine ertelendi. Davayı CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Gül Çiftci ile birlikte takip ederken, İstanbul İl Yönetimi, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun da izledi.

İstanbul Adliyesi 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sanıkların savunmalarının alınmasıyla başladı. Daha sonra avukatların beyanları alındıktan sonra mahkeme bir sonraki duruşmayı 29 Kasım tarihine erteledi.

“UĞRADIĞIMIZ TEK İFTİRA KAMPANYASI BU DEĞİL”

Duruşmadan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dava sürecine ilişkin şunları söyledi:

“2019 yılında İstanbul İl Başkanlığı bir kampanya başlattı. Bağışlarda bulundular. Ne zaman çıktı görüntüler? 10 Mart 2024 tarihinde, yani 31 Mart 2024 seçimlerine tam 20 gün kala. Amaç neydi burada? Acaba 2019’dan bu yana İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na buradan bir zarar verebilir miyiz? Seçim sonuçlarını bu görüntülerle etkileyebilir miyiz? 31 Mart seçimlerinden önce uğradığımız tek karalama kampanyası tek iftira bu da değildir. Sahte broşürlerle gerçeği yansıtmayan haberlerle daha ne yazık ki her seçim öncesinde karalama kampanyaları bu tür görüntüler bir biçimde ortaya servis ediliyor.” 

“ŞU GÖRÜNTÜLER YASA DIŞI BİÇİM ELDE EDİLMİŞ DELİLLER”

Çelik, görüntülerin hukuka uygun olmayan bir şekilde elde edildiğinin altını bir kez daha çizerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“O gün de söylemiştik 10 Mart 2024’te bu görüntüler ortaya çıktığında şunu ifade etmiştik. İl binasının satın alınma bedelinin kaporasının ödendiği görüntülerdir. Ve paranın teslim alma tutarlarını kamuoyuyla ve sizlerle paylaşmıştık. Şimdi bugün bulunduğumuz noktada mesele şudur: 31 Mart  2024 seçimlerinde millet ve İstanbullular tıpkı 2019 seçimlerinde olduğu gibi yine bu tür eylemlere girişenlere çok net bir biçimde dersini vermiştir. 2019’da 12 bin oy olan oy farkı İstanbul’da bir milyonun üzerine çıkmıştır. Ve sonrasında bugün bu dava burada gerçekleşti ve süreç devam ediyor. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gül Çiftçi çok net bir biçimde davanın teknik boyutlarını sizlerle paylaştı. Yani siyasi partilerin denetimi, Anayasa Mahkemesi’ne bağlı. Burada partili arkadaşlarımız neyle suçlanıyor? Kanuna aykırı bağışla suçlanıyor. Kanuna aykırı bağışla ilgili yetki Anayasa Mahkemesi’nde ama bugün bir yerel mahkemede arkadaşlarımız yargılanıyor. Bunun ötesinde bir mesele daha var. Yine Sayın Genel Başkan Yardımcımız ifade etti. Söz konusu şu görüntüler yasa dışı biçim elde edilmiş deliller. Burada böyle bir mesele de söz konusu.”

“TAMAMEN SİYASİLEŞMİŞ BİR DAVA”

“Burada şunu görüyoruz tabii ki, 31 Mart’tan önce nedir bu davanın amacı diye soracak olursanız? 31 Mart’ta süreç seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik bir meseleydi. Bugünkü amaç nedir” diye soran Çelik “Bugünkü amaç da yüz bir yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nin kamuoyunda bir biçimde algısını zayıflatmak, ülkede çok yakıcı gündeminin olduğu bir günlerde yani özellikle ekonomi başta olmak üzere Türkiye’nin çok ciddi sorunlarının olduğu bir dönemde her gün başka bir mesele üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’yle tartışmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin kamuoyunda zayıflatmak amacıyla kurulmuş bir dava, tamamen siyasileşmiş bir dava” diye konuştu. 

“Bu süreçlerin takipçisiyiz. Bu süreçlerle mücadele etmeye hep birlikte devam edeceğiz” diyen Çelik “Ancak şunun bilinmesini isteriz ki vatan ve milletin de bu işlere fırsat vermediğini, hem 2019’da gördük, hem de 2024’te gördük. Günü geldiğinde vatandaş yeniden bir demokrasi tokadıyla bu meselelerin hepsine cevap verecektir” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir