Ferzan ÖZER: CHP Baraj altında…!

Example HTML page

Yıl 1999.

CHP Baraj altında.

Alınan oy % 8.71.

***

İki ilçemizde de  siyaset yaptım, on beş  yıl Bakırköy’de on yıl şimdiki adı Eyüpsultan olan Eyüp’te.

***

Nisan 1999 seçimlerinde;  tarihinde ilk defa baraj altında kalınca, Genel Başkan bile istifa etti ,  herkes elini eteğini partiden çekti, 2001 yılına kadar tam iki yıl partinin kapısını açan sayısı parmakla sayılacak kadardı. 

***

2001 yılında İstanbul caddesinde olan Bakırköy ilçe binasına ise hala uğrayan çok az kişidir. 

İlçe başkanı Akif Mahmut Yazıcıoğlu yönetimde bulunan kadrolardan hatırladığım ; Yurdanur Kırıcı, Ahmet Ateş, Recep Sevinç, Ziya Çıkıt, Asım Köksal Muş . Her vakit ve her zaman parti de olan, ilçenin beyni dediğimiz emektar Ayfer Öndeş

Hem eğitimine devam eden , geçinmek için işlerde çalışan hiç bir beklenti beklemeyen , Gençlik kolu Başkanımız hale hazırda Milletvekili olan  Doç. Dr. Yunus Emre o zaman İl başkan yardımcısı olan Hüdaverdi Talay beklerlerdi. 

***

Neyi mi? 

***

Kapıdan kim gelecek diye merakla bakıp ayak sesleri duyduklarında sevinen kişiler bunlardı. Kira ödenmesi için aralarında para toplayıp yetmeyince, Tayfur Süner‘e, Sefa Birinci‘ye ve gönül vermiş bir kaç iyi kişilere müracaat edilirdi.

***

Şimdi öylemi?

***

CHP Türkiye genelin de % 38 olmuş 1.parti.

Her iki ilçe başkanlığı kendi  mülküne sahip olmuş . Bakırköy üç katlı  Eyüpsultan iki katlı. Binalarında hizmet veriyorlar. İki hizmet binasının alımımda emeğim büyük. Bilhassa Eyüp CHP İlçesin de, en çok emeği geçen iki kişiden biriyim. Hiç mütevazi davranamayacağım.

***

Bakırköy ilçesi vefa ve aidiyet göstermiş o ilçenin alınmasında emeği geçenlerin isimlerini, parti girişine yazmış.

Eyüpsultan ilçesi ise bırakın ilçe binasının alınmasın da isim yazmayı , plaket ile teşekkürü bile gereksiz görmüş (Hepi  topu zaten iki kişinin yüksek katkısı var).

***

Eğer “Hak, Hukuk, Adalet”  parti içinde varsa , Emek en yüce değerse , Eyüp ilçe Başkanı  Ahmet Kartalkanat‘ın adı parti girişine asılmalı. Bundan daha büyük emek mi olur ?

***

Son günlerde bakıyorum başka partilerden koşarak geliyorlar, partiye intikal ediyorlar. Birinci parti olunca nemalanma ihtimali yükseliyor. Üye talebi olması elbette son derece memnun edici bir durum. 

***

Kadın kolları Kongreleri kıran kırana ve kalabalık bir katılım ile geçiyor. Sırada Gençlik kolları var .Hep istediğimiz bir durum. Yalnız geçirdiğimiz  günlerimizi anarak vay be! Diyorum. 

***

Belediyede işe girmek için çabalar sürüyor, mutlulukla paylaşımlar yapılıyor. Yapmayalım arkadaşlar, yirmi yıl eleştirdiğimiz davranışları yapmayalım. Tamam iktidar olmanın ya da birinci parti olmanın neması yüksek olabilir bu nemayı biz halka eşit dağıtmalıyız, yandaşlarımıza çoluğumuza çocuğumuza akrabamıza değil. Çünkü ; Siyaset Halka yapılır. Biz sosyal demokrat bir siyasi partiyiz. 

En son haberde Bakırköy İYİ Parti ilçe tüm kadrosuyla CHP’ye dahil oluyormuş. Hoş gelsinler buyursunlar, ancak “hoca verir talkımı  kendi yutar salkımı” klişesi ile gelmemiş olduklarını umuyorum.

Şunu da hatırlatalım, Siyaset, İnatla , iddiayla , İNANÇLA Yapılır.

ferzan@ferzanozer.com.tr

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir