55 yeni fezleke Meclis’te: 48’i HDP’li, 7’si CHP’li vekiller hakkında

CHP ve HDP’li 28 milletvekili hakkında toplam 55 fezleke hazırlandı. Hakkında fezleke hazırlanan isimler arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile “Erdoğan’a hareket ettiği” gerekçesiyle tartışmalara neden olan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) CHP, HDP ve DBP’li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için 55 yeni fezleke gönderildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan üç ayrı fezlekenin yanı sıra Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyona CHP, HDP ve DBP’den 28 milletvekiline fezleke gönderildiği ortaya çıktı.

HDP’Lİ 22 VEKİLE 42 FEZLEKE

HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında 8, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında ise 2 olmak üzere 22 HDP milletvekili hakkında toplam 42 fezleke Meclis’e geldi.

HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Berdan Öztürk hakkında 4, Remziye Tosun ve Gülüstan Kılıç Koçyiğit hakkında 3, İmam Taşçıer ve Semra Güzel hakkında 2 fezleke hazırlandı. Haklarında birer fezleke düzenlenen diğer HDP milletvekilleri ise, Ayşe Acar Başaran, Musa Farisoğulları, Züleha Gülüm, Hüda Kaya, Alican Önlü, Ömer Öcalan, Murat Sarısaç, Ayşe Sürücü, Mensur Işık, Şevin Coşkun, Necdet İpekyüz, Muazzez Orhan, Ebrü Günay ve Hakkı Saruhan Oluç oldu.

DBP’Lİ AYDENİZ HAKKINDA 6 FEZLEKE

HDP’den Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) geçen Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında ise 6 fezleke Meclis’e geldi.

ÖZKOÇ’UN YANI SIRA 4 CHP’Lİ VEKİLE DE FEZLEKE

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan üç ayrı fezlekenin yanı sıra CHP Milletvekilleri Seyit Torun, Abdullatif Şener, Ulaş Karasu ve Özgür Özel hakkında dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle fezlekeler Meclis’e ulaştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir