21 yaşında 21 yıl hapis cezası aldı

21 yaşında 21 yıl hapis cezası aldı

Bir Gün Gazetesinden Sıla Cihan’ın haberi;

Parasız eğitim istediği için 21 yaşındaki Alişan Taburoğlu için 21 yıl hapis kararı verildi.

Balıkesir’de bulunan Burhaniye Hapishanesi’nden gazetemize mektup ile ulaşan üniversite öğrencisi Alişan Taburoğlu, öğrenim hayatı boyunca parasız eğitim için basın açıklaması ve eylemlere katıldığını belirtti. 30 Eylül 2016’da tutuklanan Taburoğlu’na geçen günlerde 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 yıl hapis cezası verildi.

Yargılanmakta olduğu 20 dosyası bulunduğunu belirten Taburoğlu, “Sadece birkaçına fiziki olarak katılıp kendimi savunabildim” ifadelerini kullandı.

Savunma yapamıyor
SEGBİS sebebiyle kendini savunamadığını dile getiren Taburoğlu, defalarca mahkemeye götürülmek istendiğini ancak mahkeme başkanının bu talebini görmezden geldiğini iletti. Avukatlarının da haksızca tutuklandığını söyleyen Taburoğlu, mahkeme sürecinde savunma yapamamaktan yakındı.

Taburoğlu aldığı ceza ile ilgili olarak şunları söyledi: “SEGBİS dayatmasının yapıldığı mahkeme heyetlerinin hukuksuzca yargılamalar yaptığı, avukatlarımın haksızca tutuklandığı bu süreçte hakkımda toplamda 21 yıl hapis kararı verildi. 21 yaşımda 21 yıl hapis kararım var.”

Taburoğlu son olarak “Benimki sadece tekil bir örnek. Yüzlerce hatta binlerce insanın bu adaletsizlikten yakındığını biliyorum. Bu adaletsizlikler teşhir edildikçe, halkımız bunları öğrendikçe, eleştirilip gündeme getirildikçe tüm bu sorunlar çözülmek zorunda kalacak” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir