15 Temmuz’u devlete haber veren albay Naci Seferoğlu, son KHK ile ihraç edildi

15 Temmuz’u devlete haber veren albay Naci Seferoğlu, son KHK ile ihraç edildi

15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde fark edilen hareketliliğe dikkat çeken Saadet Partisi, hazırlığı yapılan darbeyi muvazzaf subayların ellerindeki bilgi ve belgelerle birlikte ilgili bakanlığa ve devletin en tepesine kadar ulaştırmıştı. Raporu hazırlayan muvazzaf subaylardan biri olan albay Naci Seferoğlu son KHK ile ordudan ihraç edildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini önceden fark ederek, devletin ilgili bakanlıklarına ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar ulaştırılan ve vatansever subayların bilgileri ışığında hazırlanan rapor, çok önemli detayları içeriyordu. TSK’nın içindeki hain yapılanma 3 yıl önce defalarca bir raporla birlikte siyasi iktidara da iletilmişti. Darbecilerin kimler olduğu isim isim detaylı bir şekilde raporda yer almış, Akın Öztürk ismi ön plana çıkmıştı.

Konya’da ilgili bakanla görüşen 3-5 muvazzaf subay, hem raporu hem de TSK içindeki FETÖ/PDY’nin örümcek ağını iletti. Bakan ise TSK içindeki hain yapılanmayı ve raporu kısa süre önce Cumhurbaşkanı olan Erdoğan’a ulaştırdığını söyledi. Yine bu görüşmede bir subayın ilgili bakana söylediği ifadeler yaklaşan tehlikeyi nasıl açıkça ortaya koyduğunu gösteriyor: “Sayın bakanım, tankı bunların üzerine sür diyecekler, bunlar sizin üzerinize sürecekler…”

ALBAY NACİ SEFEROĞLU, SON KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ

Bu bilgileri ve raporu hazırlayanlardan biri olan Albay Naci Seferoğlu, son KHK ile TSK’dan ihraç edildi. İhraç kararı kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Vatansever subaylar tarafından hazırlanan raporda; 15 Temmuz darbe girişiminin mimarlarının isimleri tek tek yer alırken, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün ise ‘baş paralelci’ olarak ilgili bakana iletildiği ilgili bakanın da haberdar olduğunu söylediği belirtildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir