HABERETKİN

TTB’den Sağlık Bakanlığına Çağrı

TTB’den Turkovac açıklaması: “İnsanların daha fazla aşı tereddüdü yaşamaması için çalışma verilerini kamuoyuyla paylaşın”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yerli Covid-19 aşısı Turkovac tartışmalarıyla Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, “Talebimiz çok açık ve nettir. İnsanların daha fazla aşı tereddüdü yaşamaması için tüm aşı çalışmaları ile ilgili verileri hızla kamuoyuyla paylaşın” denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yerli Covid-19 aşısı Turkovac tartışmalarıyla ilgili, “TTB, aşı çalışmalarına ve buna emek veren tüm bilim insanlarına minnettardır. İktidarın aşı konusunda da şeffaflıktan uzak bu tutumu ne yazık ki insanlarda ‘aşı tereddüdü’ oluşturmaktadır. Talebimiz çok açık ve nettir. İnsanların daha fazla aşı tereddüdü yaşamaması için tüm aşı çalışmaları ile ilgili verileri hızla kamuoyuyla paylaşın” açıklamasını yaptı.

TTB’den bugün yapılan yazılı açıklamada, daha önce Refik Saydam Hıfzıssıhha Kurumu’nun yeniden açılması çağrısının yapıldığı hatırlatıldı ve “Pandemi döneminde de aynı bilimsel hassasiyeti korumamız ve bilimsel verileri toplum adına talep etmemiz hekimlik görevimizdir” denildi.

Açıklama şöyle:

“TTB AŞI ÇALIŞMALARINI DESTEKLEMEYİ TOPLUMSAL VE BİLİMSEL BİR SORUMLULUK OLARAK GÖRMÜŞTÜR”

“BİLİMSEL VERİLERİ TOPLUM ADINA TALEP ETMEMİZ HEKİMLİK GÖREVİMİZDİR”

“HIFZISSIHHA ENSTİTÜSÜ NEDEN KAPATILMIŞTIR?”

“İNSANLARIN DAHA FAZLA AŞI TEREDDÜDÜ YAŞAMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ VERİLERİ KAMUOYUYLA PAYLAŞIN”

Exit mobile version