HABERETKİN

TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı: “Turkovac yaptırın deme konusunda hâlâ tereddüt yaşıyoruz”

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Turkovac’la ilgili açıklanan bilgileri değerlendirdi: “Türkiye’de üretilecek bir aşı olması olması sevindirici. Ve görülen o ki en az Coronavac kadar etkili. Ancak bu bir basın toplantısı, bilimsel rapor değil. Veriler elimizde olmadığı için, kullanın ya da kullanmayın deme konusunda hala tereddüt yaşıyoruz.”

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamalarında “Veriler paylaşılmadan ‘Turkovac yaptırın’ demeyiz” demişti. Bir haftadır yoğun tartışmalar yaşandı. Hatta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, TTB’yi “Sahtekarlar” diyecek kadar ileri gitti. Sonunda bu sabah bir basın toplantısıyla Turkovac’a ilişkin bazı veriler kamuoyuna açıklandı. Prof. Dr. Fincancı bugün yapılan basın toplantısında yerli Covid-19 aşısı Turkovac’la ilgili açıklamaları; Sözcü Gazetesinden Yusuf Demir’ e yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; 

Fincancı, “Bu bir basın toplantısı, bir bilimsel rapor değil. Özellikle bilimsel çevrelerin değerlendirmesine, bu verileri çözümlemesine konu olacak, bilim çevrelerinin sorularını yanıtlayan ayrıntılar içermiyor” dedi. 

Prof. Dr. Fincancı şöyle devam etti:  

“TÜRKİYE’DE BULUNMUŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ”

“POLİTİK DEĞERLENDİRMELER YERİNE BİLGİ PAYLAŞILSIN” 

“TÜM VERİLER PAYLAŞILMIŞ, SORULAR YANITLANMIŞ DEĞİL”


 Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Artık kullanın diyebilir misiniz vatandaşa?” sorumuzu şöyle yanıtladı: 

“TABİ Kİ DESTEK OLACAĞIZ” 

Exit mobile version