HABERETKİN

Kılıçdaroğlu’ndan HDP görüşmesi sonrası açıklama

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar’ı ziyaret etti.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu‘na CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, HDP Eş Genel Başkanlarına Parti Sözcüsü Ebru Günay ve Grup Saruhan Oluç eşlik etti.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın beyannamesini ilettik” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

DEMOKRASİYE AYKIRI

PARTİ KAPATMAK DOĞRU DEĞİL

TÜM SORUNLARIN ADRESİ TBMM

ÖZGÜRCE TARTIŞACAĞIZ

EVET, RESMİ DİLİMİZ TÜRKÇE

ÇİFTE STANDART YAKIŞMAZ

EMPERYAL GÜÇLERİN OYUNU

EN TEMEL SORUNLARI KONUŞTUK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise şunları söyledi:

Pervin Buldan: Yaklaşık bir saat boyunca sayın başkanın ifade ettiği konular üzerinde istişare ettik. Türkiye’nin en temel sorunlarını konuştuk. Türkiye kamuoyunun bizlerden beklentilerini konuştuk. Kürt sorununun demokratik çözümün TBMM çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu göstermek istedik. O yüzden sayın başkanı TBMM’de ağırlamak istedik.

GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Mithat Sancar: Ziyareti değerli buluyoruz. Pek çok konu ele alındı. Türkiye çok boyutlu bir kriz dönemi yaşıyor. Deprem, büyük bir acı ile içinde bulunduğumuz yıkımın tablosunu bir kez daha çıplak şekilde gözler önüne serdi. Yeni bir döneme girmemize vesile olan deprem, keşke bu kadar acı ile birlikte gündeme gelmeseydi. Bu acıları yok sayarak siyaseti yürütmek mümkün değil.

ONARIM PROGRAMINA İHTİYAÇ VAR

AYRINTILI BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Exit mobile version