HABERETKİN

Kılıçdaroğlu’ndan Gezi davası tutuklularına ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Cezaevi’ndeki ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, “Açık ve net söylüyorum bu ülkede adalet yok. Halkın seçtiği bir milletvekili anayasaya aykırı olarak hukuka aykırı olarak demokrasiye aykırı olarak hapiste tutuluyorsa, bir sorun var demektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Cezaevi’ndeki ziyaretleri  sonrası yaptığı açıklamada, “Açık ve net söylüyorum bu ülkede adalet yok. Halkın seçtiği bir milletvekili anayasaya aykırı olarak hukuka aykırı olarak demokrasiye aykırı olarak hapiste tutuluyorsa, bir sorun var demektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi parkı olayları davasında tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman’ı Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti. Heyet saat 10.30 sıralarında cezaevi önüne geldi.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“ADALETSİZLİK NEREDE VARSA BEN MÜCADELE EDERİM”

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizin temel gerekçesi şu, açık ve net söylüyorum bu ülkede adalet yok.

“CAN ATALAY’IN VE DİĞERLERİNİN DE BİRAN ÖNCE ÇIKMASI LAZIM”

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin’ Can Atalay’ hakkında sorduğu soru üzerine, şu yanıtı verdi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Davası tutuklusu Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman‘ı İstanbul Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret ettikten sonra Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Çiğdem Hanım, hakkında soruşturma açıldığını duyduğu anda yurt dışından geldi” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Fakat yurt dışına kaçma şüphesi var diye tutuklanıyor. Böyle bir adalet anlayışını dünyanın hiçbir demokrasisinde göremezsiniz. Böyle bir kararın alınabilmesi için yukarıdan yargıca bir talimatın verilmesi ve o talimatın gereğinin de yargıç tarafından yerinme getirilmesi gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Yanlış olan da bu zaten” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BU TABLODAN ÇIKMASI LAZIM”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“KARAMSAR BİR TABLO”

“BU ÜLKEYE ADALETİN GELMESİNİ İSTİYORUZ”

“SESİNİ ÇIKARMAYAN BİR TOPLUM YARATMAK İSTİYORLAR”

Exit mobile version