HABERETKİN

İmamoğlu: Çekin elinizi yargının üzerinden

Hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı bulunan ve terör soruşturması ile karşıya olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çok sert konuştu.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının Fulya ve Yıldız istasyonları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “150 günde 150 proje” çalışması kapsamında törenle açıldı.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ: BEŞİKTAŞ-İSTANBUL – RAİFE TOPAL

Resim Raife TOPAL

Şişli ve Beşiktaş ilçelerinden geçecek hat için düzenlenen açılış törenine; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Turan Aydoğan ve Özgür Karabat, CHP İBB Grup Başkanvekili Doğan Şubaşı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol da katıldı.

Resim: Raife Topal

İSTANBUL’U YÜZ ÜSTÜ BIRAKTILAR

Açılış töreninde konuşan İmamoğlu, hakkında yürütülen yargı süreci ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Eski yönetimden durmuş halde 10 metro inşaatı devraldıklarını hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

Resim Raife TOPAL

AN İTİBARİYLE SON VERDİK

Resim Raife TOPAL

BU KADAR SEVİYESİ DÜŞÜK…

Resim Raife TOPAL

SEÇİMDEN ÖNCE İBB’Yİ ELE GEÇİRME ÇABASI İÇİNDELER

KENDİ ŞAHSİ MÜLKLERİ GİBİ GÖRÜYORLAR

YARGI ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN SİYASET

CESARETİNİZ VARSA…

Resim Raife TOPAL

TEK TEK YÜZÜNE HAYKIRACAĞIZ

Ekrem İmamoğlu 150 günde 150 proje çalışmasını, önümüzdeki cuma günü yapacakları Dudullu-Bostancı metro hattı açılışıyla tamamlayacaklarını açıkladı.

Ardından yeni bir maratonu başlayacaklarını ifade eden İmamoğlu şöyle devam etti:

“Niçin başlıyoruz biliyor musunuz? Anladık ki bu arkadaşların seçimden önce de halkın huzurunda bir şamar yemeleri lazım. O da hizmet şamarı olacak. Göreceksiniz önümüzdeki hafta itibariyle, üretimlerimizi sahada hem temel atmalarla hem açılışlarla İstanbullularla buluşturdukça, bu yaptıkları yanlışlıkları, hukuksuzlukları, adaletsizlikleri onların tek tek yüzüne haykıracağız.”

Millet İttifakı’nın liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Altılı Masa’nın başarısı için en üst seviyede hizmet edecek olan bir şehrin belediye başkanı ve ekip olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

Resim Raife TOPAL

ADIM GİBİ EMİNİM FARK ATACAĞIMIZA

FANİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN

TARİHİ UYARIMI YİNELİYORUM

Resim Raife TOPAL

“85 MİLYON SİZİ SANDIKTA TOKAT MANYAĞI EDER”

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından CHP’li yöneticiler ve belediye başkanları birlikte kurdele kesti. Bu sırada konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, şunları söyledi:

“Oturduğu koltuğun ciddiyetine yakışmayan açıklamalar yapan, iftiralarla çeşitle içi boş soruşturmalarla milletin iradesini gasp etmeye çalışanlar var. Onlara da buradan diyorum ki: Aklınızdan bile geçirmeyin. Nasıl size 31 Mart’ta, 23 Haziran’da vatandaşımız ders verdiyse, seçmenimiz ders verdiyse, 85 milyon sizi sandıkta tokat manyağı eder.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da “Hizmete yeteneği kalmayanların, hizmet kapasitesi tükenenlerin, millete hizmet edenlere kumpas kurarak, tezgah kurarak kendi geleceklerini uzatma çabası içerisinde oldukları bir dönemden, ibretle geçiyoruz. Ancak biliyoruz ki; milletin gönlünde kaybettikleri iktidarı, kumpas davalarının, dosyalarının talimatlı yargıçların vicdansız kararlarında asla yeniden kuramayacaklar ve inşa edemeyecekler. Ve biliyoruz ki; hizmet kervanı devam edecek” diye konuştu.

Resim Raife TOPAL

“HAZMEDEMEDİLER BÜTÜN MESELE BU”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise şöyle konuştu:

Resim Raife TOPAL

19 İSTASYON OLACAK

Kabataş-Mahmutbey hattının toplam uzunluğu 24,5 kilometre. 19 istasyondan oluşan hat, tek yönde 70 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçelerinden geçecek olan hat; Kabataş İstasyonu’nda, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı ile Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’na entegre olacak.

Yenikapı-Mecidiyeköy Hattı’ndan da söz konusu hatta entegrasyon sağlanacak. Karadeniz Mahallesi İstasyonu’ndan Habibler-Edirnekapı-Topkapı Hattı da entegrasyon noktalarından biri. Son entegrasyon ise Mahmutbey İstasyonu’ndan Otogar-Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Metro Hattı ile olacak.

Exit mobile version