HABERETKİN

HDP’li Meral Danış Beştaş’tan ‘bakanlık’ yanıtı

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “HDP’nin kimseyle bakanlık pazarlığına girmediği ve açıkladığı ilkeleri dışında bir yaklaşımı olmadığı nettir. Buna rağmen, yapay tartışmalarla ve çirkin bir üslupla HDP’lileri aşağılamaya çalışanlardan, toplumu nasıl kucaklayıp ülkeyi nasıl yöneteceklerini de duymak isteriz” dedi.

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in katıldığı bir yayında HDP’den bakan çıkabileceğini söylemesi üzerine AKP, Zafer Partisi ve İYİ Partili isimler tarafından gelen eleştiriler sonrası açıklama yaptı.

Beştaş, “HDP’nin kimseyle bakanlık pazarlığına girmediği ve açıkladığı ilkeleri dışında bir yaklaşımı olmadığı nettir. Buna rağmen, yapay tartışmalarla ve çirkin bir üslupla HDP’lileri aşağılamaya çalışanlardan, toplumu nasıl kucaklayıp ülkeyi nasıl yöneteceklerini de duymak isteriz” dedi.

Danış Beştaş’ın açıklaması şöyle:

“HDP’NİN KİMSEYLE BAKANLIK PAZARLIĞINA GİRMEDİĞİ NETTİR”

“MUHALİF GÖRÜNÜMLÜ SORUMSUZ MİLLİYETÇİLER”

“EĞER ORTAK ADAY GİBİ BİR NİYET YOKSA HDP’LİLER DE KENDİ YOLLARINI ÇİZERLER”

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tv100’de katıldığı bir programda HDP’den ‘anayasaya göre seçime hak kazanmış herhangi parti gibi bakan çıkabileceğini’ söylemişti.

Tekin, AKP, Zafer Partisi ve İYİ Partili isimler tarafından gelen eleştiriler sonrası açıklama yapmıştı.

CHP’li vekil, aynı gün eleştirilere şöyle cevap vermişti:

Exit mobile version