HABERETKİN

AKP iktidarı; ”Mega yıkım projesinde ısrar ediyor”

Bilim insanlarının felaket olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin iktidarın ısrarı sürüyor. Güzergahında AKP’ye yakınlığıyla bilinen iş insanlarının, bürokratların ve Katarlı ‘yatırımcılar’ın arsa aldığı ortaya çıkan Kanal İstanbul’a ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yakında ihaleye çıkıyoruz” dedi. Çağrılara ve itirazlara kulak tıkayan Erdoğan, partisinin grup toplantısında “İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul’a başlıyoruz, yapacağız. Kanal İstanbul’un iki yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu şehir, İstanbul’un depreme hazırlık sürecini hızlandıracak” diye konuştu.

Öte yandan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu da projeye ilişkin açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “ÇED raporunu okumadan ahkam kesenler..” sözlerine tepki gösterilen açıklamada, “İstanbul halkı olarak rapor dediğiniz, gerçeklerle hiçbir ilgisi olmayan metni okuduk, on binlerce İstanbullu itiraz ettik, itirazlarımızı dikkate almadınız, onlarca dava açtık” denildi.

Projenin iktidar tarafından oldu bittiye getirilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “İstanbul halkı yaşam alanlarının, suların, ormanların, tarım alanlarının yok edileceğini biliyor, deneyimliyor. Çok yeni 600 çiftçiye arazilerinizi terk edin dediniz. Bu rapor dediğiniz yıkım metnini hazırladığını söylediğiniz 200 kişiyi de merak ediyoruz, fakat halen bir isme ulaşabilmiş değiliz” ifadeleri yer aldı. Açıklamada Kanal İstanbul gerçeklerine ilişkin şu maddeler sıralandı:

Bu proje Marmara Denizi’ni ölü bir deniz haline getirecektir, ayrıca yıllarca sürecek Kanal hafriyatı İstanbul’un tüm ekosistemlerini zehirleyecektir.

Exit mobile version