Gaziosmanpaşa Belediyesi ”Uluslararası Halk Dansları Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

Example HTML page

Gaziosmanpaşa, ilk kez Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne ev sahipliği yaptı. 5 farklı ülkeden 10 halk dansları grubu, ülkelerinin özgün danslarını sahneleyerek, ilçenin kültürel atmosferine renk kattı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Uluslararası Halk Dansları Festivali” kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen dans topluluklarını ağırladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kültürel etkileşimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe Hırvatistan, Polonya, Sırbistan, Meksika ve Türkiye’den 10 halk grubu katıldı. Bağlarbaşı Caddesi’nde dans ve müziğin buluştuğu kortejle başlayan festival, Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde devam etti. Dans toplulukları, kendi ülkelerinin özgün halk danslarını sahneleyerek, görsel bir şölen sundu.

“BU ETKİNLİK, DOSTLUĞUN VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ OLUŞTURUYOR”

Festivalde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, “Gaziosmanpaşa, bugün çok özel bir ana tanıklık ediyor. Bugün, burada bir araya gelen sanatçılarımız, yalnızca yeteneklerini değil, aynı zamanda ülkelerinin ruhunu, değerlerini ve kültürel zenginliklerini de yansıtacaklar. Bu etkinlik, dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. İlçemizin böyle bir kültürel zenginliğin buluşma noktası olması bizleri de ayrıca gururlandırıyor. Bu uluslararası festivalin, ilçemize yeni bir vizyon ve sanatsal değer kazandıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir