CHP’nin 101’inci kuruluş yıl dönümü: Özgür Özel başkanlığındaki heyet, Anıtkabir’i ziyaret etti

Example HTML page

CHP’nin 101’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Başkan Özgür Özel başkanlığındaki heyet, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci yılında Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, ebedi Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de ziyaret ederek mozolesine çelenk bıraktı. Misak-ı Milli Kulesi Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan CHP lideri Özel, daha sonra CHP İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün mozolesine de çelenk bıraktı.

CHP Genel Başkanı Özel’in başkanlığında parti yöneticileri ve milletvekillerinden oluşan heyet, Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına gelen heyet, Yüce Önder Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. Özel, Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Özel ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Özel, şunları yazdı:

“Sayın Genel Başkanım,

İki büyük eserinizden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademeden yöneticileri ile birlikte partimizin kuruluşunun 101’inci yılında huzurunuzdayız. Sizden aldığımız büyük ilhamla, partimizi iktidar yaparak; Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesinden sapmadan, kurucu değerlerine bağlı kalarak, demokratik, laik sosyal hukuk devletini niteliklerini güçlendirerek gösterdiğiniz hedefe ulaştırmak için durmadan dinlenmeden mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

Sayın Genel Başkanım, Amasya’da kurtuluş reçetesi olarak ortaya koyduğunuz “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” ilkesine partimizin 101’inci yılında sıkı sıkıya bağlıyız. Cumhuriyetimizi, emanet ettiğiniz gençlerle birlikte yüceltmek, çizdiğiniz muasır medeniyet seviyesinin ilerisine taşımak, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve demokratik yoksunlukları, milletimizle birlikte giderebilmek için azimle ve kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor; size, silah arkadaşlarınıza ve partimizin kurucu kadrolarını oluşturan yol arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

CHP heyeti daha sonra İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret etti. Genel Başkan Özgür Özel, İnönü’nün mezarına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir