73 yaşındaki o kadın şimdi hastanede

Example HTML page
 
 
Cumhuriyet kutlamalarında simge olan fotoğrafın kahramanı kadının her yeri kırık içinde.

 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının simge fotoğraflarından birinin sahibi olan 73 yaşındaki Hasibe Özbay şu an hastanede. 5 kaburgası, sağ el bileği ve sol kürek kemiği kırık. Gözünde de yırtık oluştu.

AKP’lilerin “Marjinal”, Başbakan’ın “Holigan, terörist” diye nitelendirdiği Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılanlardan biri de 73 yaşındaki Hatice Özbay.
35 yıllık bayrağını alıp Anıtkabir’e yürümek isteyen Hatice Özbay, polis barikatına takıldı. Polisin biber gazı, tazyikli suyla yaptığı müdahale sonrası kanlar içinde kaldı. Yasaklanmak istenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının da simge fotoğraflarından birinin de sahibi oldu.
Hafızalardan hiç silinmeyecek bu fotoğrafın kahramanı Hasibe Özbay, üç gündür hastanede.

EZİLMEKTEN SON ANDA KURTULDU

Cumhuriyet’i kutlamak için Ulus’ta bulunan Özbay, önce biber gazına, ardından da tazyikli suya maruz kaldı. Polisin biber gazından kaçmak isteyen nefes darlığı sıkıntısı yaşayan ve ilaç kullanan Özbay,Özbay, ezilmekten son anda kurtuldu. Yere düşen Özbay’ın yardımına yine vatandaş koştu.

Ankara’da bir hastanenin Göğüs Cerrahisi bölümünde tedavi gören Hasibe Özbay’ın sağlık durumu ciddi.

KOLLARINI KULLANAMAYACAK

Özbay’ın doktorunun yaptığı açıklamaya göre sağ el bileği ve sol kürek kemiği kırık. Aynı zamanda sol kaburgalarından beş tanesinde çok parçalı kırık meydana gelirken, sağ gözünde de yırtık oluştu. Bir süre daha hastanede gözetim altında tutulacak olan yaşlı kadın en az yedi hafta daha iki kolunu da kullanamayacak.

35 YILLIK BAYRAĞINA ÜZÜLÜYOR

10 Kasım günü yine Anıtkabir’de olmak istediğini söyleyen Özbay, sağlık durumu nedeniyle törenlere katılamayacak. Özbay’ın en büyük üzüntüsü ise 35 yıllık Türk Bayrağı’nın yaralandığı sırada elinden düşerek kaybolması olmuş.

HAYATTA KALMASI MUCİZE

Yaşlı kadına olay anında yardım eden bir vatandaş,Sozcu.com.tr’ye “Biber gazının atılmasından sonra ortalık savaş alanına döndü. Biz teyzenin eziliyor olduğunu fark edip yardıma koştuk. Yaşananlardan sonra teyzenin hayatta kalması mucize” diye konuştu.

Cumhuriyet’i kutlamak için orada bulunan ve Özbay’ı ezilmekten kurtaran kadın da olayı şöyle anlattı.

“Biz oraya Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya gitmiştik, olay çıkarmak gibi bir düşüncemiz yoktu hatta ortamı sakinleştirmeye çalışıyorduk. Polis hiçbir uyarı yapmadan önce bir kez biber gazı attı, gazdan kaçmaya çalıştığımız sırada üç kez daha gaz bombası attılar. O sırada teyzenin eziliyor olduğunu gördük. Birkaç kişi teyzeyi kurtarmak için müdahalede bulunduk. Teyzenin kanamasını durdurmak için ellerimizdeki Türk Bayrakları ile tampon yaptık. Ardından bir polisten yardım alarak teyzeyi ambulansa götürdük. Teyzeyi ambulansa götürdüğümüzde baygındı. Yaşanan olay o kadar ciddiydi ki, teyzenin hayatta kalması bana göre mucizedir.”

zp8497586rq
zp8497586rq
Example HTML page