Yasar Nuri Öztürk Hayata Gözlerini Yumdu

Bir süredir kanserle mücadele eden Prof. Yaşar Nuri Öztürk 71. doğum gününde yaşamını yitirdi. Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca’da çeşitli çalışmaları bulunan Öztürk, New York’ta “İslâm Düşüncesi ve Çağdaş Sûfî Düşünce” dersleri okutmuştu

FB_IMG_1466663561180

Burada bir süre tedavi gören Öztürk, doktorları tarafından yapılacak bir şey kalmadı denilerek evine gönderilmişti.

Yaşar Nuri Öztürk’ün yaşamı yitirdiği haberini HYP Genel Başkanı Ragıp Önder Günay Facebook sayfasından duyurdu.

ACI TESADÜF: DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜ

22 Haziran 1945’te doğan İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 2016’da hayata gözlerini yumarak, doğum günü olan 22 Haziran’da vefat etmiş oldu.

SOSYAL MEDYADAN MESAJLAR

Yaşar Nuri Öztürk’ün vefatının ardından sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşılıyor. Bazıları şöyle:

Cem Yılmaz: Yasar Nuri Öztürk vefat etmiş Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Sevenlerinin başı sagolsun.

Zafer Algöz: Yaşar Nuri Öztürk … İslam Dünyası için çok önemli bir bilge kişiydi.Allah mekanını Cennet eylesin

Tuncay Özkan: Allah ile aldatmadı, karanlıklar aydınlansın diye mücadele verdi. Yaşar Nuri Öztürk’ü kaybetmişiz. Başımız sağolsun.

Ayşegül Aldinç: Yaşar Nuri Öztürk’ün kaybı doğru mu? Eğer öyleyse Türkiye aydın bir ilahiyatçısını kaybetti. Çok yazık.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK KİMDİR?

İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945’te Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde doğdu. 9 yaşında hafız olan Yaşar Nuri Öztürk, Kur’an-ı Kerim okumayı babasının verdiği eğitim ile öğrendi.

10 yıl süren klasik medrese eğitiminin ardından Hukuk ve İlahiyat eğitimlerini tamamlayarak, 12 yıl boyunca imam ve vaiz olarak görev yaptı.

1980 yılında ‘İslam Felsefesi’ konulu doktora tezini tamamlayan Öztürk, 1986 yılında Doçent olurken, 1978 ve 1982 yıllarında ”Türkiye Milli Kültür Vakfı” ödülüne layık görülmüştür. Yaşar Nuri Öztürk’ün Türkçe, Farsça, Arapça, Fransız ve İngilizce dillerinde çalışmaları vardır.

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kurucu dekan olarak atanan Öztürk, 2002 Genel Seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçildi. CHP’den istifa ederek kendi partisi olaran Halkın Yükselişi Partisi’ni (HYP) kurdu. 4 yıl boyunca HYP Genel Başkanlığı yaptı. Öztürk, genel başkanlıktan 2009 Ekim ayında istifa ederek siyasi hayatına son verdi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir