Tutuklu gazeteciler yargılanıyor

Tutuklu gazeteciler yargılanıyor

Bir Gün gazetesinden ÇAĞRI KONCA’nın haberine göre;

Tutuklu gazetecilerden ETHA editör ve muhabiri İsminaz Temel ve Havva Cuştan 16 Temmuz Pazartesi günü hâkim karşısına çıkacak. Temel ve Cuştan’ın davasına çağrı yapmak için düzenlenen basın açıklaması Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Basın açıklaması öncesi söz alan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, neredeyse tüm dünyada tutuklu gazeteci sayısı kadar Türkiye’de tutuklu gazeteci olduğunu belirtti. ‘‘Bu düzenin adı kesinlikle demokrasi değil, bu kesinlikle hukuk devleti değil. Bu otokrasidir’’ diyen Tanrıkulu, halkın haber alma hakkı için emek veren gazetecilere teşekkür ederek, mücadeleye devam edeceklerini ve adliyede arkadaşlarının yanında olacaklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan HDP milletvekili Oya Ersoy ‘‘Türkiye Cumhuriyeti tarihinde basın hiçbir zaman özgür olmadı, ama hiçbir zaman bu kadar ele geçirme, baskı, gözaltı, cezaevi, operasyonlarla da karşı karşıya kalmadı’’ dedi. Bunun nedeninin yalan ve manipülasyonla ülkeyi yönetme çabası olduğunu belirten Ersoy, ‘‘Bununla mücadele etmek için, halkın doğru haber alma hakkını savunanlar olarak gazeteci dostlarımızın, basın emekçilerinin her zaman yanındayız’’ dedi. Ersoy, sözlerini ‘‘Birlikte direneceğiz, birlikte başaracağız’’ diyerek bitirdi.

Basın açıklamasını okuyan gazeteci R. G, ‘‘Bu dava düşünce ve ifade özgürlüğü davasıdır, bu dava gazetecilik davasıdır. Onlar, iddia edilen suçları işlemiş birer suçlu değil, halk için habercilik yapan bu ülkenin gerçek gazetecilerindendir’’ dedi. İsminaz Temel ve Havva Cuştan’ın serbest bırakılması çağrısını yapan G. ‘‘Hakikat yargılanamaz. Gazetecilik suç değildir’’ diyerek, Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya katılım çağrısı yaptı.

İsminaz Temel ve Havva Cuştan 19 Ekim 2017 tarihinde gözaltına alınmış, bir hafta sonra tutuklanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir