Tutuklu Avukatlar ÇHD Yönetiminde

ÇHDDört ay önce tutuklanan ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı ile İstanbul Şubesi Başkanı Tanay aynı görevlerine seçildiler. 12. Genel Kurul’da Kozağaçlı’nın avukatlara mesajı okundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezi 12. Genel Kurulu’nun sonuç bildirgesi açıklandı. Genel Kurul’da, tutuklu avukat Selçuk Kozağaçlı yine derneğin başkanlık görevine seçildi. Tutuklu avukatlardan Barkın Timtik de Yönetim Kurulu Üyesi oldu.
ÇHD İstanbul Şubesi’nin olağan genel kurulunda da Şube Başkanı Taylan Tanay aynı görevine, Genel Sekreter Güçlü Sevimli de Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti.
İki tutuklu avukat genel merkez yönetiminde
18-19 Mayıs’ta Ankara’da yapılan genel kurul öncesi, Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kozağaçlı’nın avukatlara şöyle bir çağrı yapmıştı:
“Siyasal iktidarın yaygın saldırısı altında, mesleğin ve ülkenin bu gününü ve geleceğini konuşalım. Önümüzdeki iki yıl boyunca hukuk ve siyaset bir yandan ülkeyi dönüştürürken, diğer yandan da dönüşecekler.”
“Bizlerin; işçilerin, kadınların, gecekonduluların, öğrencilerin, ekoloji militanlarının avukatlarının, siyasi ceza davası savunmanlarının, halkı bilgilendiren davaların sahibi ve savunucusu devrimci avukatların yanında olun.”
Genel Kurul’daki seçimin ardından şu isimler yönetim kurulunda yer aldı:
Genel Başkan Selçuk Kozağaçlı, Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, Genel Sekreter Hüseyin Aslan, Genel Sekreter Yardımcısı Duygu Demirel, Sayman Kürşat Bafra, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Yüksel Biçen, Fahriye Aytül Kaplan, Evrim Deniz Karatana, Barkın Timtik, Zeycan Balcı Şimşek, Gökmen Yeşil, Onur Şahinkaya ve Nergiz Tuba Aslan.
“Avukatlar toplumsal mücadelenin bir parçası”

Oybirliğiyle kabul edilen sonuç deklarasyonunda, “toplumun ezilen ve dışlanan kesimlerinin savunmanlığını üstlenen avukatlarının kitlesel tutuklanmasının, temel hak ve özgürlükler mücadelesine yönelmiş olan baskıcı uygulamaların parçası olduğu” ifadesi yer aldı.
“ÇHD, temel hak ve özgürlükler mücadelesinde ezilenlerin, toplumsal muhalefetin yanındadır. Toplumsal mücadelenin parçasıdır. Bugün Türkiye’de bu çizgideki avukatlık pratiği sebebiyle kitlesel olarak tutuklanmış ve halen cezaevinde tutulan 35 avukat ile birlikte haklarında adli takibat yürütülen çok sayıda avukat var.”
İstanbul’da da iki “tutuklu” yönetimde

ÇHD İstanbul Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu da 21 Nisan’da yapılmıştı. İstanbul seçimlerinde de tutuklu avukatlar Taylan Tanay Şube Başkanlığı’na seçilirken Güçlü Sevimli de Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Diğer yönetim kurulu üyeleri şöyle: Güray Dağ, Aycan Çiçek, Gülvin Aydın, Ceren Uysal ve Süleyman Gökten.
ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Tanay, ÇHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sevimli, ÇHD üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları Barkın Timtik, Ebru Timtik, Şükriye Erden, Naciye Demir, Günay Dağ ile ÇHD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu’ndan Betül Vangölü Kozağaçlı 21 Ocak’ta Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) üyesi oldukları öne sürülerek tutuklanmışlardı.
Kadın avukatlar Bakırköy Cezaevi’nde, Kozağaçlı, Dağ, Tanay ve Sevimli de Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde dört aydır tutuklu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir