Topbaş’ın oğlu Eyüp’te içki satıyor

Topbaş’ın oğlu Eyüp’te içki satıyor

 topbaşş topbass topbaş

Mesele alkol meselesi değilmiş. İçkiyi satan İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu olunca her türlü yasak bir anda kalkıyor.

Gerçek gündem.com haber sitesinin haberine göre “İstanbul büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu içki satış işinede girmiş.

Üniversite kampüslerine getirilen alkol yasağının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu ve ortakları için geçerli olmadığı anlaşıldı. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2012 Ağustos ayında tüm üniversitelere gönderilen genelgeyle kampüslerde her türlü içki tüketimine yasak getirilmişti. 25-28 Eylül tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen ve geçtiğimiz çarşamba günü başlayan Kristal Elma Yaratıcılık Festivali sırasında İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş ve ortağı Emre Kocadağ’a ait işletmelerin bu yasak kapsamı dışında olduğu görülüyor.

Tüm işletmeler Topbaş ve ortaklarının

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santralistanbul yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikte, ikram hizmetlerinin tamamı, Mustafa Ömer Topbaş ve Emre Kocadağ’a ait üç işletme tarafından gerçekleştiriiyor. Bunlardan ikisi, Santralistanbul’da faaliyet gösteren ve 2012 yılı içinde bu iki ortak tarafından devralınan Papaz ve Lokma. Diğeri ise Kristal Elma Festivali’nin ikram hizmetini üstlenen Leziz Fikirler Atölyesi Ltd. adlı catering şirketi.

“Papaz Santral” adlı mekan, konferans etkinlikleri sonrası düzenlenen partilere evsahipliği yaparken Lokma ve Leziz Fikirler Atölyesi açık mekanlardaki yemek ve içki servisini yürütüyor. Yeşilköy CNR Fuar Merkezi içinde tek yetkili olarak catering hizmeti veren Leziz Fikirler Atölyesi, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Mustafa Ömer Topbaş’n ortağı Ömer Kocadağ’a ait. Şirketin internet sitesinde verilen bilgiye göre de şirket Emirgan Sütiş, Rumeli Hisarı Lokma ve özel üniversite kantinlerinde hizmet veren Pigastro’dan oluşan grubun bir parçası.

www.gercekgundem.com ‘un edindiği bilgiye göre İBB Bakanı Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş’ın ortağı olduğu bu grup, aynı zamanda Satnralistanbul içindeki Papaz ve Lokma’yı da işleten Sütlüce Gıda’nın sahibi.

“Eyüplüler”in tepkisi ve Başbakan’ın emriyle el değiştiren mekanlar

Hatırlanacağı gibi Santralistanbul içinde faaliyet gösteren Otto Santral ve Tamirane adlı mekanlar 2012 yılında bir grup Eyüplü “Hassas vatandaşın” tepkisiyle başlayan olaylar sonucunda el değiştirerek Topbaş ailesine devredilmişti.

14-15 Temmuz 2012’de Santralistanbul’da gerçekleştirilen Efes One Love Festival, “Eyüp Platformu” adı verilen bir grup tarafından “Eyüp Sultan’da içki içilemez” gerekçesiyle protesto edilmiş, valilik ve belediyenin devreye girmesiyle içki ruhsatı bulunan mekanlarda alkol satışı polis ve zabıta tarafından fiilen engellenmişti. Festival sırasında kapıya gelen protestocu grup, polis ve zabıtanın gözü önünde festival katılımcılarını tartaklamaya varan eylemlerde bulunmuştu.

Olayın ardından Başbakan Tayyip Erdoğan da konuyu Bakanlar Kurulu gündemine kadar taşımış ve 25 Temmuz’da “Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak” açıklamasını yapmıştı. Bunun ardından da YÖK’ün, 9 Ağustos 2012’de üniversitelere gönderdiği yazıyla üniversite kampüsleri içindeki mekanlarda içki satışı tamamen yasaklanmıştı.

2012 Temmuz ayındaki bu olayın hemen öncesinde Otto Santral, Sütlüce Gıda’ya devredilirken, Tamirane adlı mekan da 2012 Ekim ayında aynı şirkete devredilerek Lokma adını aldı. iddialara göre bu devirler, Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu ile İstanbul Emniyeti’nin baskıları sonucunda gerçekleşmişti. Her iki mekanda da içki ruhsatlarının devam etmesine rağmen 2012 temmuz ayından beri alkollü içki satışı yapılmıyor.

İçki değil, kimin sattığı önemli!

Santralistanbul içindeki mekanların bu kadar olaylı şekilde el değiştirmesine ve bu olaylar sonucunda ülke çapında üniversite kampüslerindeki mekanlarda içki satışının yasaklanmasına rağmen İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş ve ortağı Emre Kocadağ’ın ellerindeki içki ruhsatlarını kullanarak diledikleri zaman içki satışına devam etmeleri akla ister istemez bazı soruları getiriyor.

Bu ikili Efes One Love Festival’le aynı mekanda; Santralistanbul’da içki servisi yaptığı halde ortada ne “Eyüp Sultan’da içki içilmez” diye kapıda gösteri yapan “hassas vatandaşlar” görünüyor ne de Başbakan “Okulda içki içilir mi” diye açıklama yapıyor. Demek ki içki de, içkiden kazanılan para da aileden birilerine gittiği zaman “makbul” hale geliyor.

zp8497586rq
Example HTML page