Topbaş’a davul zurnalı eylem

 

Topbaş’a davul zurnalı eylem

CHP’liler metrobüs davasını Topbaş'a böyle hatırlattı:

Selahattin Sorucu/Haber Merkezi / CHP’liler, metrobüs alımlarında görevi kötüye kullanma iddiasıyla yargılanan ve açılan davanın ilk duruşmasına katılmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yarın yapılacak ikinci duruşmayı İBB Binası önünde davul zurna çaldırarak hatırlattı.

Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan CHP’liler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yargılandığı metrobüs davasının ikinci duruşmasını davul zurnayla hatırlattı.

Öğle saatlerinde İBB Binası önünde toplanan CHP’liler adına açıklamayı CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yaptı.

Ataş; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu’nun 3 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda, parasını İstanbul halkına ödettiği metrobüs alımındaki usulsüzlükler yüzünden yargılandığını hatırlattı.

Mustafa Ataş, “Kadir Topbaş’ın yargılandığı dava, görevi kötüye kullanma davasıdır. O dönemde tüm uyarılarımıza rağmen Sayın Topbaş, daha ucuz olmasına rağmen gitti, teklif veren Capa City otobüsleri yerine Phileas marka metrobüsleri aldı, 150 milyon lirayı da İstanbulluya ödetti. Alınan bu otobüsler de yolda kaldı” dedi.

CHP’lilerin çabalarıyla davanın üç yıl sonra açılabildiğini kaydeden CHP İl Başkan Yardımcısı Ataş, “Davanın ilk duruşması da 17 Mayıs’taydı. Ancak her yere yetişen Sayın Topbaş nedense bu duruşmaya gelmedi. O zaman duruşma çıkışında söylemiştik, ‘bir sonraki duruşmayı davul zurnayla Sayın Topbaş’a hatırlatacağız’ diye. Yarın Çağlayan Adliyesi’nde bu davanın ikinci duruşması var. Sayın Topbaş bu duruşmayı da unutmasın diye davul zurnayla kendisine hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Ataş, Topbaş’ın gelmediği her davayı bundan böyle bu yöntemle kendisine hatırlatacaklarını da söyledi. Açıklamanın ardından CHP’liler davul zurna eşliğinde bir süre halay çekti.

zp8497586rq
Example HTML page