Temel Karamollaoğlu: Gerilim oluşturmak istiyorlar

Temel Karamollaoğlu: Gerilim oluşturmak istiyorlar

Cumhurbaşkanı Adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gaziantep’te düzenlenen E-Miting programına katıldı… “Bilge Başkan, Temel Başkan” sloganları ile kürsüye gelen Karamollaoğlu, iktidarın uygulamadaki politikalarını sert bir dille eleştirerek, adalet duygusunun zedelendiği bir ülkeden adil bir ülkeye ancak Saadet iktidarında ulaşılabileceğini söyledi…

Cumhurbaşkanı Adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun seçim turu aralıksız bir şekilde sürüyor. Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen programlara iştirak eden Karamollaoğlu’nun son durağı ise medeniyetlerin beşiği olan Gaziantep oldu. E-miting programında salondaki vatandaşlara seslenen Karamollaoğlu, yaptığı konuşma sonrası sosyal medya üzerinden de gelen soruları yanıtladı.

Sağlık sektöründe iktidarın olaya rant gözüyle baktığını da aktaran Karamollaoğlu, “Nasıl da milletin sağlığı üzerinden birilerine para gider. Sağlık sektörünü rant haline getirdiler. Hastaneler dolmazsa o para milletin cebinden çıkacak. Biz ise diyoruz ki, hastanelerin adını şifahane yapacağız” şeklinde konuştu.


ÜNSAL: SORUNLARI ÇIKARIP ŞİMDİ DE ÇÖZÜM BİZİZ DİYORLAR

Saadet Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Ahmet Faruk Ünsal, vekil adayları adına konuşma yaptı. Ünsal, iktidarın 16 yıl boyunca ülkeyi koalisyonsuz yönettiğini hatırlatarak, “Erken seçim kararı almak zorunda kaldılar. Peki bu millet size neyi eksik verdi? Ne istediniz de vermedi. Devletin bütün gücünü kudretini verdi. Bu kadar yılın sonunda ekonomik bir buhran ile karşı karşıya bıraktılar ülkeyi. Türkiye’yi maalesef bir beceriksizlikler yumağı haline döndürdüler, şimdi de sorunu çıkaranlar çözüm biziz diyorlar. Eğer bu işi biliyor idiyseniz neden bir erken seçime gittik? Eğer yapamadıysanız niye sizi bir daha seçelim? Gaziantep, kahramanların yurdu. İnşallah bu rüzgâr her yerde eserek, Ankara’da rahmet havası esecek” ifadeleriyle eleştirdi.

BANKALAR ÇİFTÇİ YERİNE MEDYA PATRONLARINI DESTEKLİYOR
Ünsal, “Çiftçiyi desteklemekle yükümlü olan bankaların iktidarı desteklemek için birtakım kişilere medya satın almasına yardım ediyorlar” diyerek basın özgürlüğüne tepki gösterdi. Ünsal, “Türkiye böyle değildi. Biz ilk defa seçim yaşamıyoruz. Hiçbir seçimde bu seçim dönemi kadar sessiz bir dönem yaşamadık. Çünkü ülkemizde maalesef merhametle ilişkisini kesmiş bir siyasi iktidarın baskısı altındayız” diye eleştirdi.

KÜÇÜK RABİA’DAN BİLGE BAŞKAN’A BEYAZ KARANFİL
“Bilge Başkan, Temel Başkan” sloganları eşliğinde kürsüye gelen Karamollaoğlu’na Rabia isimli küçük bir kız çocuğu karanfil hediye ederek, yakasına taktı. Kürsüdeki konuşmasına sürdürdükleri yoğun çalışmalardan söz ederek başlayan Karamollaoğlu, “Türkiye birçok seçim yaşadı. Ancak bugünkü kadar kritik bir seçim daha yaşamadı. Hangi yönden baksak zor bir dönemden geçiliyor. Bu badireli dönemden geçerken, büyük başarıları elde edersek akılla adamlara ihtiyaç yok. Bizde bu sorunları çözmek için kabına sığmayan, sorunlara farklı noktalardan yaklaşan azimli, kararlı, davasının delisi insanlara ihtiyaç var” dedi.

Karamollaoğlu, iktidar partisinin seçim sürecinde kullandığı sert üslubu eleştirerek, “Ülkede bir gerilim ortamı oluşturmak istiyorlar. Ülkemizin en ciddi problemi ısrarla söylüyorum kutuplaşma, kamplaşmadır. Halbuki biz birbirimizin kardeşiyiz. Aynı evin içinde bile farklı düşünen insanlar oluyor. O kadar ileri gidiyorlar ki, hain diye vasıflandırıyorlar kendileri gibi düşünmeyenleri. Böyle bir memlekette zaten huzur olmaz. Yanlışa yanlış diyemeyen bir zihniyet yanlışı çözemez” diye uyardı.

MİLLET KAÇ KERE ŞANS VERDİ, KULLANAMADILAR
Milletin iktidara her seferinde şans tanıdığını da sözlerine ekleyen Karamollaoğlu, “Bugünkü iktidar kürsülere çıktığı zaman aynen bir muhalefet partisi gibi davranıyor. ‘Memleketi kurtaracağız’ diyorlar. 16 yıldır neredeydiniz, kimden kurtaracaksınız? ‘İstiklâl harbi veriyoruz’ diyorlar. ‘Ülkeyi itibarlı hale getireceğiz’ diyorlar. Bugüne kadar yaptıklarınızdan dolayı ülke bu hale geldi. Bu millet hakikaten bu iktidara kaç kere şans verdi. Her seferinde şans verdi. Ama bu şansı kullanamadılar. Artık bu sorunu çözmeleri mümkün değil. Küçük bir azınlık var, onlar da göremiyorlar, görmek istemiyorlar” diye konuştu.

SANDIKTAN ÇIKACAK RAKAM İKTİDARI ŞOK EDECEK

Anket şirketlerinin yaptığı araştırmalarda milletin gerçek kanaatlerinin ölçülemediğini aktaran Karamollaoğlu, halkın korkudan sesini çıkaramadığını söyledi. Karamollaoğlu, “Rakamlar yüksek çıkıyor diyorlar ama sandıktan çıkan rakam bunları şok edecek. Sessiz bir feryat çıkacak sandıklardan. Onun için biz buna dip dalga dedik. Bu sessizlik memnuniyetinden dolayı değil, şikâyetinden dolayı sessiz. Sorulduğu zaman iktidarın hoşuna gitmeyecek herhangi bir kelimeyi kullanmak istemediğinden sessiz. İşadamı, memur, gazeteci, mütefekkir rahat değil. Onun için ülkemizde 24 Haziran’da gençler sorunları çözecek. Sorunlar bitecek” dedi.

HASTANELERİ ŞİFAHANE YAPACAĞIZ
Sağlık sektöründe iktidarın olaya rant gözüyle baktığını da aktaran Karamollaoğlu, “Nasıl da milletin sağlığı üzerinden birilerine para gider. Sağlık sektörünü rant haline getirdiler. Hastaneler dolmazsa o para milletin cebinden çıkacak. Biz ise diyoruz ki, hastanelerin adını şifahane yapacağız” şeklinde konuştu.


MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ ADALETİ EMREDER
İktidar mensuplarının Milli Görüş gömleğini yıllar önce çıkardıklarını aktaran Karamollaoğlu, “Şimdi ise yeniden Milli Görüş gömleğini giymek istiyorlarmış. Ama giyemiyorlar. Giydikleri gömlek dar geliyor, yırtılıyor, giyemiyorlar. Çünkü Milli Görüş gömleği adaleti emreder, sanayiyi emreder, şahsiyetli bir dış politikayı emreder. Siz bunları yapmaya cesaret gösteremezsiniz ki. AB medeniyet projemiz, İsrail stratejik müttefikimiz demişlerdi. Avrupa’ya ‘ey’ diye sesleniyorlar. Sonra Avrupa oradaki vatandaşlarımızın canına okuyor. Siz meydanlarda insanımızın oyunu alabilmek için ‘bak bak bak Avrupa’ya bile meydan okuyorum’ diyeceksiniz sonra onlar insanımızın canına okuyacak, gıkını çıkaramayacaksın” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir