‘Susmayacağız, affetmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz’

‘Susmayacağız, affetmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz’

Bir Gün gazetesinden ÇAĞRI KONCA’nın haberi ;

Cumartesi Anneleri İstanbul Galatasaray Meydanı’ndaki eylemlerinin 694’üncü haftasında 1992 yılında gözaltında kaybedilen Hasan Gülünay’ın dosyasını kamuoyuyla paylaştı.

Kayıpların avukatlığını yapan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde yıldönümü olan Srebrenitsa soykırımı için bakanların yaptıkları açıklamaları hatırlattı. Tanrıkulu, bakanlara ‘‘Orada yaptığınız konuşmanın onda birini gelip burada bu annelere yapabilir misiniz’’ diye sordu.

Basın açıklamasını okuyan HDP milletvekili Oya Ersoy, Hasan Gülünay’ın eşine bir süredir pois tarafından takip edildiğini söylediğini ve 20 Temmuz 1992’de işe gitmek için evden çıkıp bir daha geri dönmediğini aktardı. Ailenin üst düzey bir emniyet yetkilisinden Gülünay’ın sağ olduğunu ve işkence yaraları iyileşince gözaltına alındığının açıklanacağını öğrendiğini belirten Ersoy, ailenin bütün mercilere başvurmasına rağmen davanın soruşturulmadığını ve zaman aşımına uğradığını açıkladı.

Hasan Gülünay’ın kızı Deniz Gülünay, gönderdiği mektup aracılığıyla ‘‘Babam Hasan Gülünay’ı aramaya ve kaybedenlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Hukukun olmadığı bu ülkede, Hasan Gülünay davası zaman aşımına uğratılarak babam şahsında kayıplarımızdan vazgeçilmesi isteniyor. Susmayacağız, affetmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir