Suruç’ta AKP’lilerle esnaf arasında silahlı kavga

Example HTML page

Suruç’ta AKP’lilerle esnaf arasında silahlı kavga

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindeki AKP heyetinin Suruç’ta esnaf ziyareti yaptığı sırada silahlı kavga çıktı. Saldırıda yaralananlar oldu. DHA, yaralanların sayısını 6 olarak verirken; MA’nın geçtiği bilgiye göre 5’i esnaf 2’si AKP’li 7 kişi yaralandı. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşanan silahlı çatışma ve devamında gelişen olaylarda 3 kişinin öldüğü 8 kişinin yaralandığı da gelen iddialar arasında.

AA muhabirine konuşan AKP İl Başkanı Bahattin Yıldız ise ziyaret sırasında AKP’lilerin kimliği belirlenemeyen bir grubun saldırısına uğradığını söyledi. Yıldız, “Partimizden yaralılar var ancak milletvekilimizde herhangi bir şey yok” dedi.

Evrensel’in Mezopotamya Ajansı’ndan aktardığı habere göre ise İbrahim Halil Yıldız’ın ziyaret sırasında esnafın tepkisiyle karşılaştığını, gerilim üzerine AKP’li vekil adayının uzun namlulu silahları bulunan korumalarının etrafa ateş açtığını iddia etti.

Artı Gerçek’te yer alan iddialara göre ise Yıldız yanında kalabalık bir grupla esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada, bir esnaf “Bizim dükkana gelmeyin. Bizden size oy çıkmaz” diyerek tepki gösterdi. Bu tepki üzerine Yıldız’ın yanında bulunanların araya girmesi ile tartışma başladı.

İddiaya göre Yıldız’ın yanında bulunanlar Celal Şenyaşar isimli esnafın dükkanındaki ‘yeşil sarı kırmızı’ renkli ürünleri göstererek, “Sen o zaman bu bez parçalarını ve paçavraları kaldır” deyince tartışma kavgaya dönüştü. Olay sırasında Yıldız’ın yanındakiler Celal Şenyaşar’ı bıçakla yaraladı. Yıldız ve yanındakiler olay yerinden ayrılırken Şenyaşar ailesinden olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. İddiaya göre İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi bu sırada hayatını kaybetti, her iki gruptan 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Daha sonra İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının hastaneye giderek Şenyaşar ailesinden yaralı iki kişiyi öldürdüğü iddia edildi. Yaşamını yitirenlerden birinin DBP ilçe yöneticisi Esvet Şenyaşar’ın oğlu olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaşanan silahlı kavgayı doğruladı:
“Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor.”

Öte yandan, bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da olayı haber alır almaz Suruç’a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: UMARIZ KİMSE HAYATINI KAYBETMEMİŞTİR

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çıkan olaylar ile ilgili olarak “Umarız kimse hayatını kaybetmemiştir. Umarız oradaki gerginlik sona erer” dedi.

Habertürk TV-Bloomberg HT ve Show TV ortak yayınında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bu tür olaylar olmamalı, tarih olmalı” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir