Şükür Akilleri de gördük

Example HTML page
dursun

SIRADIŞI

 

Dursun Kılıç

troykamedya2002@gmail.com

Çözüm sürecini anlatan Marmara akil insanlar heyetinin son durağı Eyüp ilçesiydi, Eyüp bahariye Mevlevihane’sinde üç saat süren Akil insanların toplantısında zaman, zaman tansiyon yükselse de genel hava sakindi.
Bu süreci uzun süredir takip eden ve bu süreci önemseyen biri olarak dün gördüğüm manzara bana biraz hayal kırıklığı yaşattı. Aralarında profesör sanatçı, bilim adamı, gazeteci, tarihçi bulunan ‘Akil insanlar’ ne anlatacak neler söyleyecekler diye merakla salonda Akil insanları dinlemeye başladık.
Küçük bir müzik dinletisi ardından başlayan toplantıda sırayla söz alan akil insanlar son bir aydır Türkiye genelini dolaşan akil insanlar heyetinin söylediklerinin bir benzerini dinlendirdiler.
Açıkça söyleyeyim ben daha başka şeyler duymak istedim, ama olmadı duymadım, yâda duyamadım. Ben ki, muhafazakâr duruşu yanında her zaman liberal duruşunu da her ortamda söyleyen ve Özgürlükler konusunda her zaman Türkiye’nin çıtasını yükseltmesi gerektiğini dile getiren biri olarak dün Bahariye Mevlevihane’sinde sadece Hülya Koçyiğit’i Orhan Gencebay’ı yakında görmek dışında bir şey göremedim.
Düşük yoğunlukta BDP kongresi gibiydi. Evet, ilk defa devlet gözetiminde devletin kaymakamı, Emniyet müdürü ve diğer devlet erkânının bulunduğu bir ortamda kendimi bir an Barış ve demokrasi partisi İstanbul il kongresine katılmış gibi hissettim.
Akil heyetinin kısa konuşması ardından toplantıya katılan misafirlerin yönettiği sorular ve yaptıkları yorumlar, Salonda çok sayıda BDP meşeli misafirlerin ağırlığı hissedildi. Bu toplantıda BDP’liler olmalıydı? Tabi olmalılardı AK partililer CHP’liler MHP, BBP, hatta İşçi partilerde olmalıydı.
Adı barış süreci olan bir proje BDP il kongresine o zaman dönüşmezdi. Bence Sürece olan tepkiler bu yüzden, ’Akil insanlar’ grubunun her gittikleri yer BDP kongresine dönüşüyorsa süreç ile ilgili endişe olur. Bu süreçte BDP’lilerin kendilerini anlatmalarına ihtiyaç yok. AK parti anlatsa daha sıcak olur daha mantıklı olur ve bu ‘Akil insanlar’ buluşmalarında MHP mutlaka salona alınmalıdır CHP o salonda olmalıdır hep MHP, CHP sürece destek vermiyor diyeceksin hep ‘Akil insanların’ bulundukları salonlara CHP, MHP tandanslı insanları almayacaksın, Adında Barış olan bir sürece yakışmıyor. Barış ancak geniş kitlelerle uzlaşmayla olur. Türkiye’de kürtlerle, Türklerin sorunu yok sorun siyasal sadece.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir