Sporcular İçin Yeni Sağlık Merkezi

Sporculara koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve atletik performans yönetimi verecek Türkiye’nin spor hekimliği ana bilim dalı bulunan ilk sporcu sağlığı merkezi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde açıldı.

sporcular-icin-yeni-saglik-merkezi-8935792_5544_o

Sporculara koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve atletik performans yönetimi verecek Türkiye’nin spor hekimliği ana bilim dalı bulunan ilk sporcu sağlığı merkezi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde açıldı.

Üniversitenin Eyüp Sultan Yerleşkesi’nde hizmete giren merkezin açılışı, Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Prof. Dr. Mete Düren,Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Acıbadem Sporcu Sağlığı Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katılımıyla yapıldı.

Törende konuşan Mete Düren, Türkiye’de spora son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, “Amatör ve profesyonel lisanslı sporcu sayısında artış, sporcu sağlığı sorununu beraberinde getirmiştir. Yaralanan sporcunun rehabilitasyonuyla kalmayıp, performans testleri, sakatlanma riskleri analizleri, özellikle çocukların doğru spor branşına yönlendirecek araştırmalarda bu merkezler ön plana çıkmaktadır. Uluslararası saygın sporcu merkezlerinin, FIFA oyun kurallarında değişiklik yapılması yönünde görüş bildirdiğini biliyoruz.” dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Rümeyza Kazancıoğlu, Türkiye’de bünyesinde spor ana bilim dalı bulunan ilk merkezi açtıklarına dikkati çekerek, “Bin 100 metre karede kuruldu. Günde 100 sporcuyu aynı anda rehabilite edebilecek bir merkez… Amatör, milli, profesyonel ve spora gönül vermiş herkese hizmet vermeye adayız.” ifadelerini kullandı.

Törende görüşlerini aktaran İbrahim Tuncay, geçmiş yıllarda sporcuların tedavi için yurt dışına gittiğini ancak artık dışarıdan sporcuların tedavi için Türkiye’ye geldiğini vurguladı.

Ömer Taşer ise FIFA’nın sağlık ekibini takımın arkasındaki takım olarak tanımladığını, en büyük sorunların spora başlayan nesli sonradan kaybetmeleri olduğunu ve bu tür merkezlerle bunu engelleyebileceklerini dile getirdi.

Sporcu sağlığı merkezinde poliklinikler, performans test laboratuvarı, kuvvetlendirme/koordinasyon salonu ve günde 150 sporcuyu tedavi edebilme kapasitesine sahip sportif rehabilitasyon ünitesi yer alıyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir