Soldan Bakış Neden Önseçim Olmalı

selahattin sorucu

Soldan Bakış

Neden Ön seçim Olmalı

Merhaba sevgili dostlar, son gelişmeler üzerine uzun bir aradan sonra kendimi yazı yazmak zorunda hissettim. Nedenini ise biraz sonra altta bir-bir sıralayacağım, Sol partilerde aday belirleme nasıl olmalı? Şu anda yazımı okuyan birçok kişi bu nasıl bir soru diye sorabilir.

Öncelikle yıllardır ön seçim özlemini çektiğimiz CHP’de seçimlerin özgür ve demokratik bir ortamda yapılmasının genel merkezce olanaklarının sağlanması gerekmektedir.

Örneğin benimde yaşadığım ilçe olan Eyüp’ü ele alalım 16 isim aday adaylığı için müracaat etti, birde memur hanımefendi ile 17 ediyor. Aday adaylarının son birkaç aydır çalışmalarını Eyüp Kamuoyu takdirle izlerken, başvuru yapan isimler alanda çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

Bu yola girdiklerinden beri zaman, emek ve para harcıyorlar ama hiç bir şey yapmadan adaylık bekleyenlerde yok değil. Emek en yüce değerdir diyen Cumhuriyet Halk Partisinde emeğin boşa gitmesini görmek partide ağır sıkıntılara yol açabilir.

2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde CHP ilçe örgütlerinin seçtiği adaylar ile gidilmesinin önü mutlaka açılmalı, partinin verdiği adaylık başvuru tarihlerine uyulmalı, verilen süre içerisinde başvuru yapmayanların bundan sonraki başvurularının kabul edilmemesi gerekmektedir.

Aksi takdirde parti örgütünde kırılmalar yaşanacak ve CHP için hazin bir sonuç doğuracaktır.

Önemsenmeyen örgüt gün gelir bunun hesabını sorar. Örgütü önemsememek, yukardakilerin siz bilmezsiniz ancak ben bilirim havasındaki yaptırımlarını ve söylemlerini partinin iyiliği açısından bertaraf etmeleri gerekmektedir.

Başvuruda bulunmuş aday adaylarının kırılmamaları için,CHP’sinide sıçrama tahtası olarak görenlerin de önünün kesilebilmesi, örgütün özgür iradesini kullanabileceğinin anlaşılması gerekmektedir.

Neden dışarıdan olmamalı

Dışardan gelip partinin tozunu yutmamış, karda çamurda çalışmamış, üzerindeki elbiseyi ıslandıktan sonra kurutup partim iktidar olsun diye emek vermişlerin emeklerini hiçe sayarak öteleyerek birilerine rant sağlamak amaçlı aday pazarlaması yapanlarında önü kesilip parti içinde yer bulamayacağını anlaması gerekmektedir.

Parti içinde birilerine kulis yaparak aday belirlenmesinde etki yaratmak, aday adaylığı başvurusu yapmış kişileri küçümsemek, önemsememek, emeğini çöpe atmak ne sol adına yakışır nede demokratlığa. Partinin demokratik yapısına inanarak gidip başvurusunu yapanlara sizden bir şey olmaz demek anlamına gelmiyor ‘mu?  Sevgili okuyucular.

 

Dışardan gelen aday

1-Örgütü tanımaz

2-Partilinin derdini bilmez

3-Parti ilçesine bile uğramaz

4- Hiçbir etkinlikte yer almaz

5-Partinin değerlerini bilmez

6-Sosyal Demokrat değerlerin gereğini yerine getirmez

Başka bir şey yazmaya zannedersem gerek yok.

Peki ya sizler bu kadar aday adayı olan kişinin emeğini nasıl çöpe atarsınız, çıkıp kamuoyuna açıklama yapın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü aklınıza getirin ‘bizim tarlada izimiz yok, harmanda da gözümüz olamaz ‘demek bu kadar zor mu?

İnşallah benim duygularım bazılarına mesaj olur ve parti örgütünü önemser sevgilerimle…

zp8497586rq
Example HTML page