Soğan siyaset mutfağında: Bedelini ödeyecekler

Soğan siyaset mutfağında: Bedelini ödeyecekler


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 TL’ye yaklaşan soğanın fiyatı için “Stokçuluk yapanlar bedelini ödeyecek” açıklaması yaptı. Beral Albayrak da 24 depodan sadece 3’ünde soğan satışı yapıldığının tespit edildiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemlerde zamlanan patates ve soğan fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Konunun takipçisi olduklarını belirten Erdoğan, “Stokçuluk yapanlar bedelini ödeyecek” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 22. Uluslararası İş Forumu’nda soğan fiyatları hakkında şöyle konuştu: “Yapısal adımları atarken fırsatçılarla, stokçularla mücadelemizi de en üst seviyede sürdüreceğiz. Sadece son bir iki günde Polatlı’da yaşanan bu denetimlerdeki çıkan netice. Arkadaşlar 24 deponun sadece üçünde satış yapıldığını tespit ettiler. Bu 24 depoda bakıyorsunuz 50 bin tondan fazla soğan depolanmış satılmıyor. Yapılan incelemeler ve görüşmeler sadece Polatlı coğrafyasında bakıyoruz 200 bin ton soğanın ‘fiyatlar yükselir’ beklentisiyle depolarda tutulduğunu tespit ediyorlar. Bugün yine bir denetim devam ediyor. Bu manada fırsatçılığa ve stokçuluğa asla izin vermeyeceğiz. Bakanlığımız koordinasyonunda başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere tüm ilgili kurumlarımız bu aktif denetimleri artırarak sahaya basmaya devam edecek. Gerek ihbarlar, gerek bilgilendirmeden yapılan denetimlerle bu süreci çok sıkı bir şekilde takip edeceğiz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir