Şimdi Direnme Zamanı Eyüp Halkı…

Nere de Kalmıştık
Ülkeyi yaşanmaz hale getiren AKP iktidarı Cumhuriyetin kazanımlarını milli değerlerimizi haraç mezat sattılar yada yandaşlarına peşkeş çektiler.

Şimdi sırada Yerel iktidarlara da ,Yerelde İktidar olduğu yerlerde AKP bölge halkının kullanımın da olan arsalara, yeşil alanlara, kapalı pazar yerlerine,Spor komplekslerine Eski Belediye binalarına geldi..

Eyüp İlçesin de Yerel de 22 yıldır iktidar olan AKP anlayışı 2016 Temmuz da 1 ve 2 birleşimin de tirajı komik bir durumla karşı karşıya kaldı.. Akıllara durgunluk veren bir kararla karşı karşıya kaldı Eyüp Halkı..

Yangından Mal Kaçırıyorlar Sanki..
2016 Temmuz ayının birinci birleşiminde Göktürk Mahallesin de bulunan Kapalı Pazar yeri ve park spor alanı olan taşınmaz yer için 1858 Parsel 8,709,15 metre kare yerin satışı için Eyüp Belediye Meclisinden yetki isteyen AKP’li

Eyüp Belediye Başkanı Av Remzi Aydın CHP gurubunun yoğun direnişi karşısında önergesini geri çekerek eksikliklerin tamamlanması için ilgili müdürlüğe gönderme kararı alıyor.
1999 Yılından bu yana Göktürk Halkına hizmet veriyor bu yer zamanın Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül ve çalışma arkadaşları tarafından muazzam bir planla hazırlanmış adeta Göktürk Mahallesinin nefes alanı bir yer bahsı geçen yer..
Peki 2016 Temmuz ikinci oturumun da ne oluyor dersiniz.?
Kendisinin bu satış da başı ağrıyacağını anlıyor ve kararı değiştirerek 14.07.2016 günkü oturuma yeni bir önerge ile geliyor. Bu önerge de Yerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına devrini işin içine koyuyor.
Neresinden bakarsanız bakın mide bulandırıyor bu karar.
Şimdi ne mi olacak büyük olasılıklar ile yer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri ile plan tadilatları yapılacak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Üzerinden Satışı gerçekleşecek kime mi tabi ki yandaşlara…

CHP Eyüp Belediye Meclis Gurubu Karara Tepki Göstererek Ret Oyu Kullandı…
Önerge üzerine yapılan oturum da CHP meclis gurubu nerede ise tümü söz alarak Eyüp ilçesine ve halkına büyük haksızlık yapıldığını söyleyerek önergeye ret oyu vereceklerini söylüyor Gurup Sözcüsü Sedat Özkan Konuyu İdari mahkemeye taşıyacaklarını söyledi ve kayıtlara geçirdi..

Yapılan oylamada bu karar CHP Ret kararına Karşın AKP gurubunun Evet oyları ile oy çokluğu ile geçti…
Eyüp Belediye Başkanı Av Remzi Aydın Bu Denli Akıl Tutulması Yaşayabilir mi ki Bence Yaşıyor..
Bir önceki Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Tarafından yapımı başlatılan Eyüp Belediyesi Başkanlığı yeni hizmet binasının inşasının bitmesi sebebi ile boşaltılan Eski Hizmet binasının yandaş bir vakıfa bedelsiz devri ile ki bu kadar da olmaz dedirttiren cinsinden bir karar bu…

Vakıf yöneticileri 29.06.2016 tarihinde 639 sayılı bir dilekçe ile Eyüp Belediye Başkanlığına Bahsı gecen Eski Belediye Hizmet binasının kendilerine bedelsiz tahsisi için baş vuruyor.

Belediyemiz öyle hızlı çalışan bir Belediye ki hemen incelemesini yapıyor Temmuz ayı oturumuna yetiştirerek Eyüp Belediye Meclisinden 29 yıllığına İlim Yayma Cemiyeti Vakfı’na bedelsiz devretme yetkisi istiyor…
Eyüp Halkı İle hiç bir şekilde paylaşım da bulunmadan Eyüp de bulunan yüzlerce STK Sivil Toplum Kuruluşlarından hiç birine konudan bahsetmeden alıyor üstüne üstelik,Muhtarların da bilgisi yok..

Böyle bir akıl tutulması olabilir mi bir yönetici yönetmiş olduğu kurumu bu denli zarara uğratabilir mi..

Oluyor iste Eyüp İlçesinin AKP’li Belediye Başkanı bunu yapıyor tabiri yerinde ise ben yaparım oldu diyor…
CHP Eyüp Belediye Meclis Gurubu daha önceki kararda olduğu gibi işin sakıncalarını ve Belediyenin uğrayacağı zararlar konusunda gerekli telkinlerde bulunarak bu karara karşı çıkıyorlar burada da…

AKP’li Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tehlikeyi görüyor yasal anlamda zorda kalacağını anlıyor yazıyı ilgili müdürlüğe yeniden incelenmek ve eksiklerin tamamlanması üzerine geri gönderiyor.

Dedim ya Belediyemiz çok hızlı çalışıyor müthiş bir performans sergiliyor.
Gece gündüz uyumuyorlar aynı başvuru dilekçesine istinaden eksiklikleri tamamlayıp sözüm ona 14.07.2016 tarihinde yapılan Temmuz ayı ikinci oturumuna yetki verilmesi üzerine meclise geri gönderiyor. Yapılan Tek değişiklik 29 yıldan 25 yıla indirmek oluyor teklifi de…

Kısacası Eyüp Halkının mal varlıkları Eyüp Halkına hizmet etmesi yerine yandaşlara peşkeş çekiliyor…

1-Şimdi Bahsi Geçen İlim Yayma Cemiyeti Vakfının Eyüp de Silahtarağa da devası bir hizmet binası mevcut iken Eyüp Belediye Başkanlığı eski hizmet binasının bedelsiz olarak İlim Yayma Cemiyeti Vakfına devri ile ne amaçlanmıştır.?

2-Kendi yerini Bezmi Alem Üniversitesine Kiraya vererek gelir elde eden vakfa Eyüp Belediyesi Zarara uğratılarak neden devredilmiştir.?

3-Bu yer devredilecek ise Eyüp İlçesi Kamuoyu ile neden paylaşılmadı.?

4-Bu yeri kullanabilecek tek STK İlim Yayma cemiyeti mi idi.?

5-45-ile 60 mevcutlu sınıflarda ders yapan Fevzi Çakmak Ticaret Lisesine Devir AKP’li Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydının akılına gelmedi mi.?

6-Yada bahsi geçen bu yer Her hangi bir Üniversiteye Sağlık alanında kullanılmak üzere devredilemez mi idi.?

7-İlçemiz tarihsel ve inançsal anlamda oldukça turuzim açısından önem arz  neden bu alanda değerlendirip hem istihdam yaratmak da hem de potansiyel oluşturmak yoluna gidilmedi.?

8-AKP’li Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın bu hızlı çalışma temposunu bu alanlar da neden kullanmadı ve bu karara varırken neyi amaçladı.?

Eski Eyüp Belediye hizmet binasının İlim Yayma Cemiyetine devri ile ilgili yukarıdan Amcaların,Teyzelerin,Abilerin baskı yaptığı söylentileri doğrumu.?
İşin en can alıcı ve tarafı tam da burası işte eğer birileri devrede ise vay gele Eyüp ve genelin de Türkiye’nin haline …
İşimiz Allaha kaldı demektir…

Yine son olarak söz alan CHP Gurup Sözcüsü Sedat Özkan Konuyu idari mahkemeye taşıyarak iptaline gideceklerini söyledi…

Not:
Katılmış olduğum tüm meclisler dahilinde Eyüp Halkı Adına Müthiş bir çaba  sergileyen CHP gurubunu kutlarım…
Sevgilerimle
Ramazan Yiğit /15.07.2016 Cuma

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir