Saadet Partisi’nden çok önemli Suriye açıklaması

saadet-partisinden-cok-onemli-suriye-aciklamasi
Saadet Partisi Amerika’nın Suriye saldırısından sonra açıklamada bulundu. Açıklamada “Hem İdlib saldırısını hem de ABD’nin müdahalesini kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
“Dengesiz tutum ve davranışlarla hareket eden Trump’ın peşine takılmamak gerekir.” ifadelerinin kullanıldığı basın açıklamasında Ortadoğu’daki gelişmeler karşısında memnun olan tek ülkenin İsrail olduğu da belirtildi.

Saadet Partisinin açıklamasının tam metni şu şekilde:

HEM İDLİB SALDIRISINI HEM DE ABD’NİN MÜDAHALESİNİ KINIYORUZ!
“İdlib’te gerçekleşen saldırıları tüm nefretimizle lanetliyoruz. Öte yandan bunu gerekçe göstererek Suriye’nin Hava Üssü’ne füzelerle saldıran Amerika’yı da kınıyoruz.

İDLİB KATLİAMI İNSANLIK SUÇUDUR!
Suriye’de kimyasal silah kullanılarak insanların katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Bu bir insanlık suçudur. Söz konusu saldırının mutlaka araştırılması ve suçluların ortaya çıkarılması gerekmektedir. BM kararı gereğince yetkilendirilen uluslararası heyet denetiminde Suriye’deki kimyasal silahların 2014 yılında ülke dışına çıkarıldığı hatırlanmalıdır. Önyargı ve acele ile yapılan müdahalelerin sonradan pişmanlığa sebebiyet verdiği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Irak tecrübesinden ders alınması gerektiğini düşünüyoruz. Önce Irak, sonra Suriye ve daha sonra sıra Türkiye’dedir. Siyonizm’in temel hedefi ise Türkiye’dir. Bölgemizde meydana gelen olaylar bu ihtimamla değerlendirmelidir.

TRUMP’IN PEŞİNE TAKILMAMALI
İdlib katliamını gerekçe göstererek ABD’nin ortada hiçbir kesinleşmiş delil ve BM tarafından alınmış bir karar olmadan kendi inisiyatifi ile Suriye’ye yapmış olduğu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. ABD, Müslüman ülkelere müdahaleyi alışkanlık haline getirmiş durumdadır. Trump’ın Müslümanları hedef gösteren uygulama ve açıklamalarını dikkate aldığımızda bu saldırı bizi ciddi derecede endişeye sevk etmektedir. Dengesiz tutum ve davranışlarla hareket eden Trump’ın peşine takılmamak gerekir. İtidalle hareket edilmesi bölgemiz ve ülkemizin menfaatine olacaktır.

MEMNUN OLAN TEK ÜLKE İSRAİL
Ortadoğu’da gelişen olaylara baktığımızda yaşananlardan memnuniyet duyan tek ülkenin İsrail olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Ülkemizin bölgemizdeki gelişmelerle alakalı olarak Rusya ve İran’ı dikkate alarak politikalarını geliştirmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir