Rumeli –Balkan Trakya Tarih, Kültür ve Sanaat günleri etkinliği Eyüpsultan’dan Yürüyüş ile başladı.

Example HTML page

Rumeli –Balkan Trakya Tarih, Kültür ve Sanaat günleri etkinliği Eyüpsultan’dan Yürüyüş ile başladı.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun 09-15 Ekim tarihleri arasın da düzenlediği, Rumeli –Balkan Trakya Tarih, Kültür ve Sanaat günleri etkinliği Beylik düzü etkinlik alanın da yapılacak.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Yürüyüşün de Terör saldırıları da poretesto edildi.

Batman Şehitleri de Anıldı

Kamuran Atakan Yapmış olduğu açıklamasın da Hayatını kaybeden vatan evlatlarımıza Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz Vatan sağolsun dedi.

Rumeli Balkan dernekler Federasyonu Başkanı Kamuran ATAKAN etkinlik hakkında Eyüpsultan da düzenlenen yürüyüşün ardından basın açıklaması ile duyurdu.

Etkinlik yürüyüşüne Eyüpultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, CHP Eyüpsultan Belediye Başkan aday adayları Cahit ATKER ve Turhan LUŞ’da katıldı.

Kamuran Atakan Yapmış olduğu açıklamsın da ;

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu; Rumelive Balkan derneklerininuzun süreden beri yaptıkları çalışmalar neticesinde, Rumeli-Balkan camiasının sorunlarına daha etkili çözümler üretmek ve daha köklü bir şekilde yaklaşabilmek için ortak hareket edilmesi düşüncesiyle 2006 yılın da İstanbul’da kurulmuştur. Birlikten kuvvet doğar özdeyişi ışığında Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ Felsefesi ve Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğinin çimentosu olma kararlılığı ile bu güzel birlikteliği,siyaset,bürokrasi,ekonomik ve sosyal hayatta daha ileriye taşımak, tüm kesimlerle kucaklaşıp kaynaşmak Rumeli Blkan Türkleri Federasyon ve Derneklerinin vazgeçilmez idealidir dedi.

Kamuran Atakan sözlerinin devamın da ;

Rumeli – Balkan Türkleri tanıtacak guruplar ve beledi Federasyonu ve üye Dernekleri ;
Türkiye’nin Jeopolitik konumu nedeniyle komşuları ile güven esasına dayalı bir işbirliğinin, hem yurdumuz hem de ilği alanımız olan Balkanların güven ve istikrarına ve ekonomik gelişmesine olumlu katkıları inkar edilemez. Rumeli – Balkan Türkleri Federasyonu ve üye Dernekleri ; tutarlı, dengeli,yapıcı tavırlarıyla Türkiye’nin Balkanlar politikasına olumlu katkıda amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda tarih,kültür ve sanatın en temel mihenk taşlarımızdan biri olduğunun bilincide olarak 09-15 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü etkinlik alanın da Rumeli-Balkan Trakya Tarih, Kültür ve sanat günleri yapılmasına karar verilmiştir. Yöresel lezzetlerden, el sanatlarına, Balkan corafyasını turustik açıdan tanıtanlardan eğitim kurumlarına,belediyelerden derneklerimize birçok standı ziyaret edip tarihi ve kültürel bir gezi yapma imkanına sahip olacak bir etkinlik tasarlanmıştır. Her akşam saat 18.00 dan itibaren Rumeli, Balkanlar ve Trakya müziklerini tanıtacak guruplar ve yerel sanatçılar Beylikdüzü etkinlik alanına gelecek misafirlerin eğlenmelerine katkı sağlayacaktır dedi.

Etkinliğe Katılacak Sanatçılar

Açılış gecemiz olan 09 Ekim saat 18.00 da Arif ŞENTÜRK, Ağır Kapı Roman Okestrası gecemize şenlik katarken, 10 Ekim akşamı Rumelili Orhan Kemal sahne alacaktır. Dört gencimiz Gizem Sancaklı,Rumeli Yakup ,Çiğdem Taşdan,Emirhan Çalışkan 11 Ekim Akşamı sahnemize konuk olacaktır. 12 Ekim akşamı Rumeli Ekrem 13 Ekim SUZAN KARDEŞ tanıtım günlerine renk katacaktır.14 Ekim Serhat Nişli 17 Ekim Sako BAND ile etkinlğimiz son bulacaktır. Tüm Halkımızı etkinliğimize bekliyoruz dedi.
Kamuran Atakan
Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir