ÖMER YILDIZ : EYÜP CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KONGRE İÇİN İMZA KAMPANYASI

Yerel seçimleri CHP olarak kaybettik.
Belediye Başkanı adayını belirlemede Eyüp CHP örgütü, il ve ilçe başkanının müdahaleleri karşısında iradesini özgürce ortaya koyamadı. Örgütü devre dışı bırakılarak, il ve ilçe başkanı yarışlarına şahit oldu.

Sonuçta Eyüp adayını belirlemede CHP İlçe Başkanı, il başkanlığı ile girdiği bilek güreşinde galip gelirken, meclis üyelerini belirlemede de Sarıgül ve Kartalkanat adayları ilk sıraları alınca örgütün tüm emekçileri boşlukta kaldı.

Haklarının yendiğini düşünen örgüt emekçileri seçim çalışmalarında yeteri kadar istekli davranmadı.Seçimi kaybeder kaybetmez de Sayın Kartalkanat’a karşı olanlar, olağanüstü kongre için delege imzası toplaya başladı.

Bu günlerde ilçe başkanının istifa etmek yerine zaman kazanmaya ve kendi adayını belirlemeye yönelik hamleler yaptığı dillendirilmektedir.

İlçede bunlar olurken CHP Genel Merkezinde de seçim kaybetmenin faturası bazılarına kesili verdi, ki bu da son derece doğal bir gelişmeydi.

Genel Merkezin seçimi kaybeden MYK’sını yenilediği bir dönemde, örgütün param parça edildiği Eyüp’de, ilçe kongresinin yapılmaması, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri açısından büyük bir zafiyet yaratacaktır.

Onlarca yıldır cadı kazanına dönmüş Eyüp CHP örgütünde kangren olan kutupların bir şekilde ortadan kaldırılması gerekmez mi sizce?

CHP Eyüp örgütünde son yirmi yıldır etkin olduğu söylenen şahsiyetler bu ayrışmayı ortadan kaldırma dilek ve temennisinde bulunarak, olağanüstü ilçe kongresi için imza toplamaya başladılar. Bu değerli dostlarımız samimiyetlerin gölge düşürmeme adına, Eyüp CHP siyasetini organize etmeye çalışmamalıdırlar.

Eyüp CHP ilçe yönetimi, yeni yüzler ve yeni fikirlerle eski defterleri kapatacak bir yapılanma içine girmelidir.

Eyüp ilçe siyasetimizin bildik baş aktörlerinin tarafsız kalacaklarına ve bir hesaplarının olmadığını ilan eden tutumlarına saygı duyulmalı ve destek verilmelidir.

Sevgili Eyüplü CHP’li dostlarım…

EYÜP CHP yönetimine talip olacak ekiplerin;

1-) İlçe yönetimi kimlerle yürüteceğini,
2-) Hangi projelerle ve çözüm önerileri yola çıkacaklarını
3-) Örgütün içinde kaybolan huzuru, saygıyı, sevgiyi ve güveni yeniden nasıl sağlayacaklarını örgüte iyice anlatmaları gerekmektedir.

Ayrıca plan ve programlarını hangi maddi kaynakları kullanarak karşılayacağını da açıklamalıdır.

Parayı verenin düdüğü çaldığı, müteahhit ve iş adamı desteği ile ayakta kalmaya çalışan bir ilçe yönetiminin özgür olması mümkün değildir. Böyle bir durumda da yönetim kadroları konusunda pazarlıklar başlayacaktır ki bu da bildik kangren durumun devam etmesi manasına gelecektir.

Yeni ilçe örgütünün belirlenmesi için, örgütümüzün yeniden yapılandırılması için her delegemizin her türlü baskıya ve dayatmalara göğüs gererek özgür iradesi ile olağanüstü kongre için imza kampanyasına katılmalı ve imza vermekten çekinmemelidir.

Bütçesi sağlam, ekibi bilgili, en önemlisi de uyum içinde çalışacak kurumsal anlayışa sahip bir ilçe yönetimi ilk seçimlerde bizi iktidara taşıyacaktır.

2015 yılının milletvekilliği, 2019 yıllarının belediye başkanlığı yarışı çalışmaları şimdiden başlamalıdır.

Örgüt içindeki mücadelede bekle gör politikası güdenlerin samimiyetleri ve niyetleri sorgulanmalıdır.

Bekle gör politikacılarının gayesi pazarlık için ellerini kuvvetlendirmektir? Bunların kendilerinden başkasına faydası olamaz.

Bekleyip görmeyelim bir an önce harekete geçelim..

Haydi kalın sağlıcakla…

Ömer YILDIZ

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir