Ömer YILDIZ: EYÜP CHP ÜZERİNE BİR ANALİZ

ömer yıldız

ömer yıldız

Bir senedir yoğun şekilde Eyüp İlçesinde pozitif siyaset için gözlemlerde bulunuyorum. Bu nedenden dolayı da bir çok insanla görüşmeler yapıyor, fikir alışverişinde bulunuyorum.

Görünen manzara şudur. Eyüp CHP üyeleri yoğun şekilde baskı altındadır. Klasik tabirle, tipik mahalle baskısı altındadır.

İsterseniz çok uzun ve sıkıcı analizlere girmeden ifade edelim. CHP üyesi insanlar, CHP üzerinden yaşamsal maddi ve manevi fayda sağlayan dominant insanların baskısı altındadır. Bu dominant insanlar ise, daha büyük dominant insanların ya işbirlikçisi ya da fayda bağlamında kontrolündedir.

Büyük dominant tiplerse, genelde siyasetin ticaretini yapan profesyonel siyasetçilerdir.Şahsi menfaatlerini gözetlemede aşırı saldırgan, aşırı statükocu ve geçimlerini büyük oranda politika üzerinden sağlayan profesyonellerdir.

Aşırı statükocu,rantçı profesyonel siyasetçi insanların seçilip seçilmeme gibi bir dertleri de yoktur. Onların kurduğu maddi veya manevi çıkar örümcek ağları, CHP siyasetine girişin kapılarının tamamını sarmıştır.

Siyasete girmek ve bir şeyler yapmak isteyen her amatör veya profesyonel politika namzetleri, bu ağa takılmak ve ağın sahibinin bir kısım ihtiyaçlarını gidermek ve zorundadır. Genelde politik ağların sahibi ağalar, avın en güzeli için kendi aralarında da acımasız bir rekabete girerler.Siyasi av, genelde maddi ve manevi gücü yerinde olan, cebinde parası olan idealist, iyi niyetli siyaset meraklısı insanlardır.

Eyüp’de dahil olmak üzere CHP’de de, diğer sağ partilerde olduğu gibi parası olanın politika yapmasına olanak sağlayan bir düzen vardır. Bu düzen, çıkarların gerektirdiği çarkı kurmuştur.

Bu çark kırılır mı? Bu düzen bozulur mu? Elbette kırılır, elbette bozulur. Yapılması gereken tek şey eyvallahsız düşünmek, dik durmak ve idealler peşinde mücadele edecek ekipleri kurmak ve kolektif akılla kararlar verebilmektir.

CHP Eyüp delegelerine sesleniyorum… Elinize bir fırsat geçmiştir. Önünüze bir fırsat gelmiştir. CHP Eyüp’de her türlü ağalık düzenini yıkmak için el ele veriniz. Önce mevcut yönetimi tasfiye ediniz, sonra da tüm ağalık düzenini Eyüp’den silip atacak için kolektif akılla hareket edecek bir ekipsel yapıyla hareket ediniz. Ülkenin geleceğine etki edecek bu fırsatı değerlendirmek sizin elinizdedir.

Eyüp’de CHP iktidarına giden yol, CHP  delegelerinin  ve  CHP üyelerinin özgür iradeleri ile CHP Eyüp yönetimine ve politikalarına el koyması ile mümkün olacaktır. Başka da yol yoktur.

Biz böyle davrandığımız sürece, CHP her  seçimi kaybeder,  Eyüplü her seçimi kaybeder ama politik ağalar her zaman seçimlerin kazananıdır.

Ömer YILDIZ

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir