Ömer YILDIZ ……. EYÜP CHP MECLİS ÜYELERİ, ÖRGÜT İÇİ MÜCADELEDE TARAF OLMAMALIDIR. İLÇE BAŞKANININ BİLDİRİSİNE VERDİKLERİ İMZALARI GERİ ÇEKMELİDİRLER.

ömer yıldız

ömer yıldız

CHP EYÜP ilçe yönetiminin uygulamaları, CHP ilçe örgütünü darmadağınık etmeye devam ediyor.

Yerel seçim öncesi İl yönetimi ile ilçe yönetiminin bilek güreşine tanık olan CHP Eyüp Örgütü, genel merkezinde kararsız kalması ile ayyuka çıkan ayrışmaların bedelini, Eyüp’te yüzde yüz alacağı yerel seçimleri kaybederek fazlası ile ödedi.

İlçe başkanının  yazıp yönettiği, desteklediği ve piyasaya sürdüğü siyasi oyun,  yerel seçimlerin kaybedilmesine neden oldu.

İlçenin Başkanının keyfi yönetimi, ilçe yönetiminin örgütü yeterince motive etmemesi, sahiplenmemesi ve kucaklayamaması nedeni ile kutuplaşan ve ayrışan örgüt seçimlere küskün ve keyifsiz girerek yeterince destek olmadı, olamadı.

Bu yanlı ve örgütü hiçe sayan, örgüte sırtını dönen uygulamaların yarattığı hoşnutsuzluk, örgüt içinde yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Seçimi kaybettiren ilçe başkanı Sayın Ahmet Kartalkanat, başarılı olmuş ilçe başkanı edası ile tüm örgüt içi eleştirilere kulağını tıkayarak görevine devam etme arzusunu sergilemesi  ve kongre sürecini  başlatmaması bardağı taşıran son damla olmuştur.

 

CHP Eyüp ilçesi kongre delegeleri olağanüstü kongre için noter kanalı imza kampanyası  başlatılmış ve yarıdan fazlası veya yarıya yakını olağanüstü kongre için imza vermiştir. İlçe başkanının toplanan onca imzayı hiçe sayan vurdumduymazlığı ve yaptığı açıklamalar CHP Eyüp ilçesinde yıllarca sürecek travmalara sebep olmak üzeredir ve bu durumun engellenmesi gerekmektedir.

****

Her şeye rağmen tüm bu üzücü durumlar siyasi mücadele kabilinden değerlendirmek mümkündür.

Ancak örgütün belediye  meclisine gönderdiği meclis üyeleri  ilçe başkanına  biat ederse, olağanüstü kongre için imza toplayanları itham eden bildiriye imza atarlarsa  bu büyük bir yanlışlıktır. Attıkları imza ahlaki değildir.

Eyüp CHP meclis üyesi on bir kişi yukarıdaki olumsuzlukları düşünmeden  ilçe başkanına biat ederek veya bizim bilmediğimiz bazı  gerekçelerle ilçe başkanının muhaliflerine yönelik ağır ithamlar içeren yazısına imza verdiklerini ne yazık ki öğrenmiş bulunuyoruz.

Mesela Seçkin ÖZDEMİR…

Son dakikada piyangodan çıkar gibi Eyüp ilçesinde Belediye başkanlığı yarışına girip ilçe yönetimine fit olması nasıl tutarsızlıksa, aynı şekilde onu bağrına basan ilçe örgütünü yarısınıkaralıyan bir yazıya  imza atması da bir o kadar tutarsızlık ve dengesizliktir. Sayın Seçkin Özdemir ne yaptığını farkında mıdır? Kendini listelere alan şahsiyetlere biat ederek sürdürdüğü siyaset anlayışının, yarın önüne konulacağının hiç mi hesabını yapmamaktadır? Sayın Özdemir örgütün yarısından fazlasını hiçe saydığını ilan etmiştir.Hata etmiştir.

Sadece Seçkin Özdemir mi? Mesela Mustafa GÜL, mesela  İsmail ALTUNTAŞ, Cemalettin ÖZKAN, Güler IŞIKCEVAHİR ve imzaya destek veren diğer meclis üyeleri, olağanüstü kongre isteyen  delegeleri  yeren ve itham ettiği söylenen beyanata nasıl imza koyabilirler ki?  İlçe başkanının siyasi varoluş mücadelesini destekleyen bildirisine  imza  atan meclis üyeleri hangi yüzle örgütün önüne çıkacak, hangi yüzle seçim çalışmalarını sürdürecektir ve seçmenleri ikna edecektir?

Meclis  Üyeleri, Sayın Ahmet KARTALKANAT’I değil, CHP Eyüp örgütünü temsil ettiklerini unutmuşa benziyorlar. Hele de yılların siyasetçisi Mustafa GÜL’ün böyle bir hataya düşmesi manidardır. Asla ve kata affedilemez ve affedilmemelidir.

Bu nedenle CHP Eyüp Meclis Üyesi dostlarımız  ilçe başkanının siyasi atraksiyon olan belgeye verdikleri imzayı derhal geri çekmeli ve geri çektiklerini tüm örgüte ilan etmelidirler.

Meclis üyelerimizin hiç olmazsa bundan sonraki süreçte kendi özgür iradeleri ile hareket etmelerini  beklemek hakkımızdır.

Aksi taktirde kendilerine şu soruyu sormak durumundayız.

Sayın Meclis üyeleri;

Size bu taraflı ve yandaş olma durumunuza güvenerek mi Cumhurbaşkanlığı seçimine ve milletvekilliği seçimlerine hazırlanacağız? Olağanüstü kongre için imza veren örgüt delegesini suçlayan meclis üyelerine nasıl güveneceğiz?

Evet, sizi seçtirdiler. Evet, siz seçimi kazandınız. Hadi buna eyvallah… Ama hiç olmazsa örgüt içinde tarafsız kalsaydınız olmaz mıydı sayın meclis üyelerimiz?

Örgüt içi mücadelede tarafsız kalınız.

İlçe başkanının siyasi mücadelesinde yandaş olmayınız  ve verdiğiniz imzalarınızı geri çekiniz.

Çünkü bu tavrınız nedeni ile meclis üyemiz olup olmadığınız tartışmaya açılacak ve Eyüp siyaset tarihinin enteresan şahsiyetleri olarak not edileceksiniz.

Duyumlarımıza göre  imza sayısı delege sayısını yarısını geçmiş.

İster delegelerin tamamı imza versin, isterse yüz kişisi versin  artık sayının önemi yoktur.

İlçe başkanı delegelerinin vicdanında artık ilçe başkanı değildir ve geçerliliğini yitirmiştir. İlçe başkanını kendisine yakışır şekilde ilçeyi olağanüstü kongreye götürmesi beklenir.

İl  veya genel merkez duruma el koymalıdır. Bir ilçe, ilçe başkanının inadına kurban edilemez.

İlçe belediye meclisi üyeleri de kendi durumlarını gözden geçirmelidirler.

Haydi kalın sağlıcakla…

 

Ömer YILDIZ

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir