MİT, İnce’nin mitingini neden takip ediyor?

Example HTML page

MİT, İnce’nin mitingini neden takip ediyor?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin mitingi hakkında istihbaratın kendisine bilgi verdiği, buna göre mitinge katılanların tamamına yakınının HDP’li olduğunu söyledi

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitingi hakkında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstihbarattan aldığım bilgi, bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP’li” dedi. Erdoğan’ın ağzından çıkan bu skandal ifadeler, birçok soruyı da beraberinde getirdi.

Kalabalık toplayamıyor

Erdoğan dün seçim kampanyası kapsamında Eskişehir’de konuştu. Eskişehir’in en küçük meydanlarından biri olan Vilayet Meydanı’nı mitingin adresi olarak tercih eden Erdoğan, ancak bu meydanın da yarısını dahi dolduramadı.

Erdoğan’ın önceki gün de Bursa’daki miting alanını dolduramadığı görülmüştü. Ayrıca dün sosyal medyaya, Erdoğan’ın Kayseri’de 8 Haziran’da, İnce’nin ise dün yaptığı mitinglerin fotoğrafları düştü. ‘Muhafazakarların kalesi’ denilmesine rağmen Kayseri’de İnce’nin Erdoğan kadar kalabalık bir kitle toparlaması dikkat çekti.

İstihbarat emrinde

Dün Eskişehir’de yaptığı konuşmada Erdoğan, ülkenin tek parti çıkarları etrafında yönetildiğini de gözler önüne seren skandal ifadeler kullandı. İnce’nin Diyarbakır mitingiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Diyarbakır’da miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgi, bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP’li” iddiasında bulundu.

Ancak bu iddia akla şu soruları getirdi:

Ülkenin kurucusu da olan anamuhalefet partisinin Cumhurbaşkanı Adayı’nın mitingi MİT tarafından neden takip edildi?
Mitinge katılanlar fişlenmediyse siyasi kimliklerine dair bilgi nasıl edinildi?
Yasal bir miting hakkında neden rapor hazırlanıp Cumhurbaşkanı’na verilmektedir?
MİT, rakiplerine karşı stratejisini belirlemesi için seçimlerde Cumhurbaşkanı’na yardım mı ediyor?
‘Kek’ten sıkıldı

Erdoğan ayrıca, çılgın projesi ‘Millet kıraathaneleri’ hakkındaki eleştirilerden de rahatsızlığını dile getirdi. Muharrem İnce’nin bu vaade olan eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Bizim 146 projemizden sadece biri olan millet kıraathanelerinin içindeki keklere takılmışlar, onun peşinden gidiyor. Asıl kek işte bunlara denir. Onun için ben diyorum ki artık bu kadar geyik yeter” dedi.

Duymazdan geldi

Erdoğan, İnce’ye seçimi kaybetmesi durumunda siyaseti bırakma çağrısı yaparak şunları söyledi: “CHP’nin başındaki zata her seçimde yaptığım teklifi şimdi Muharrem İnce’ye yapıyorum. ‘Seçimlerden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım’ diyebiliyor musun? Madem iddialısın, sen de aynı sözü ver, ver de Bay Kemal rahatlasın.”
Kadıköy’deki gece mitinginde on binlere seslenen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı televizyonda programa davet ederek, “Kazanamazsam siyaseti bırakırım. İstediğin bir televizyon kanalında benimle çık, sözümü tutarım” demişti.

‘OHAL’e neşter vurabiliriz’

Öte yandan Erdoğan, önceki gün katıldığı canlı yayında da OHAL’i kaldırabileceklerini söyledi. “Teröre yönelik çok ciddi mücadele verdik” diyen Erdoğan, “Ciddi manada bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran’dan sonra OHAL’e neşter vurabiliriz. Ama herhangi bir sıkıntı olduğunda OHAL tekrardan getirilebilir” ifadelerini kullandı.

MHP ile oluşturdukları Cumhur İttifakı’nın yaşadığı sıkıntılar hakkında da konuşan Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nı özellikle liderler bazında değerlendirmemiz lazım. Aşağıda şu böyle, bu şöyle söylemiş kulak asmayız. Biz liderler olarak Cumhur İttifakı’nı korumakla sorumluyuz” dedi.

***

Muharrem İNCE

Benim mitingime katılanlarla ilgili istihbarattan bilgi almış! İstihbaratın görevi muhalefeti izlemek midir? İstihbaratı siyasi amaçla kullandığın için darbe girişimini ENİŞTEN’den öğrenmek zorunda kaldın!

Muharrem İNCE

İstihbarat da sana doğru bilgi vermeye cesaret edememiş, seni kandırmış! Benim mitinglerime geçmişte AK Parti’ye oy vermiş yurttaşlarımız da katılıyor, herkes katılıyor. Bu bilgiyi istihbarat veremez, vermeye cesaret edemez sana ama ben vereyim.

‘Bunun için darbeyi eniştenden öğrendin’

Erdoğan’ın, Diyarbakır mitingine dair açıklamasına CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kişisel Twitter hesabından yanıt verdi.

“Benim mitingime katılanlarla ilgili istihbarattan bilgi almış! İstihbaratın görevi muhalefeti izlemek midir? İstihbaratı siyasi amaçla kullandığın için darbe girişimini ENİŞTENden öğrenmek zorunda kaldın!” diyen İnce, şöyle devam etti:

“İstihbarat da sana doğru bilgi vermeye cesaret edememiş, seni kandırmış! Benim mitinglerime geçmişte AK Parti’ye oy vermiş yurttaşlarımız da katılıyor, herkes katılıyor. Bu bilgiyi istihbarat veremez, vermeye cesaret edemez sana ama ben vereyim.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir