MHP Genel Merkezi'ndeki otomobil paniğe neden oldu

mhp-genel merkezine saldırı
 
Kendisini öldürmek isteyenlerden kaçtığını ileri süren bir kişi, otomobiliyle MHP Genel Merkezi’ndeki bariyerleri aşarak binanın kapısının önünde durabildi.
 
 

ANKARA

MHP Genel Merkezi önündeki bariyerleri aşarak otomobiliyle binanın kapısına kadar gelen M. B. isimli kişi, gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kendisini öldürmek isteyenlerden kaçtığını ileri süren M. B, otomobiliyle MHP binası önündeki bariyeri aşarak, kapının öündeki Kültigin ve Bilge Kağan yazıtların bulunduğu sütuna çarparak durabildi.

MHP’nin Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları kapsamında düzenleyeceği “Türkçe Mitingi Konya” programına dolayısıyla parti yöneticilerinin genel merkezde olduğu belirtilen saatte gerçekleşen olay kısa süreli paniğe neden oldu.

M. B, MHP Genel Merkezi’ndeki polisler tarafından etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Polis köpekleri bomba araması yaptıktan sonra otomobil otoparka çekildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, M.B’nin, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin partiyi geliş gidiş saatlerini bildiğini savunarak, “Sayın Bahçeli partiye geldikten bir, iki dakika sonra olay gerçekleşti” dedi. 

Olay anında bazı kişilerin çevrede kamerayla çekim yaptığının görüldüğünü öne süren Yalçın, olayın planlı olduğunu iddia etti. 

Güvenlik güçleri, MHP Genel Merkezinin giriş kapısındaki kameraların görüntülerini inceliyor.

Bahçeli’nin değerlendirmesi 

Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları kapsamında düzenlenen “Türkçe Mitingi” için Konya’ya gelen Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde yaşanan olaya ilişkin “O bir meczup. Saldırı yapmak için gönderilmiş bir zavallı” dedi.

Bahçeli, araçta bomba bulunup bulunmadığıyla ilgili başka bir soru üzerine de “Şimdilik yok” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir